Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Gezond(er) smullen: deze koolhydraatarme tiramisu heb je zó gemaakt

Soms hebben we gewoon zin in zoet. En dan al helemaal na het eten. IJs, chocolade of koekjes; het mag van ons allemaal tegelijk. Het enige nadeel? Goed voor de lijn is deze gewoonte allerminst. Daarom trakteren we vandaag op een recept voor koolhydraatarme tiramisu.

Wel snoepen, maar dan ietwat gezonder.

Advertentie

Lekker snoepen

Allereerst: er is niks mis met snoepen. Jezelf op wat lekkers trakteren hoort bij een gebalanceerde levensstijl. We zullen dan ook écht niet gaan verkondingen dat je voor altijd uit de snoeppot moet blijven. En wist je dat chocolade best gezond is? Tiramisu is echter een vrij heftig nagerecht, dat veel calorieën bevat. Niet erg goed als je een paar kilootjes wilt afvallen, dus.

Herkomst tiramisu

Tiramisu heeft haar oorsprong in Italië liggen. De naam betekent letterlijk ‘trek mij omhoog’, waarmee ‘beur mij op’ of ‘maak mij blij’ wordt bedoeld. Tiramisu werd dan ook vaak aan herstellende zieken gegeven als aansterkende voeding. Het wordt gemaakt van allerlei lekkers, maar de hoofdingrediënten voor de welbekende smaak van het Italiaanse toetje zijn biscuit, cacao, koffie en ei.

Koolhydraatarm recept

Bij onderstaand recept wordt er echter geen gebruik gemaakt van biscuitjes, wat het een stuk gezonder maakt. Het betreft zelfs een koolhydraatarm dessert, aangezien het van amandelmeel wordt gemaakt. Amandelmeel wordt – zoals de naam al doet vermoeden – gemaakt van amandelen. Hierdoor bevat het veel gezonde vetten, en is het een stuk lichter verteerbaar. Probeer je wat af te vallen? Dan is dit toetje ideaal voor jou.

Ingrediënten

(Voor vier personen)

  • 40 gr roomboter, ongezouten
  • 50 gr Monchou roomkaas
  • 2 middelgrote eieren
  • 60 gr amandelmeel
  • 1 zakje oploskoffie
  • 5 el stevia
  • 80 ml slagroom
  • 100 gr mascarpone
  • cacaopoeder naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de boter en roomkaas in een klein pannetje en roer dit door elkaar. Meng in een middelgrote kom het amandelmeel, de oploskoffie  en 3 eetlepels stevia door elkaar.
  2. Voeg vervolgens de eieren, roomkaas, boter en vanille aroma toe aan de kom. Roer alles met een garde goed door elkaar. Doe het mengsel in een ingevette springvorm en bak de cake 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Maak ondertussen de vulling door de slagroom in een kom op te kloppen met een handmixer. Voeg de mascarpone en 2 eetlepels stevia toe en roer dit door de slagroom. Doe de vulling in de koelkast.
  4. Laat de cake na het bakken goed afkoelen en snijd hem daarna in vier plakken. Smeer de vulling over twee cake plakken en plaats de andere twee plakken hierboven op. Smeer dan de overige vulling boven de plakken en garneer met cacao en frambozen.
  5. Snijd de twee stukjes in 4 porties.
  6. Genieten maar!

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Lowcarbchef. Beeld: iStock

koolhydraatarne tiramisu

Lees meer

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien