Recept: Mediterrane visstoof

Tomaten uit blik zijn een handige oplossing voor snelle, en goedkope recepten. Je kunt er eindeloos mee variëren, bekijk hier het recept voor een Mediterrane visstoof. Of kijk in Libelle 42 voor meer recepten met tomaat.
Benodigdheden
* 1 el olijfolie
* 1 ui, gesnipperd
* 4 tenen knoflook, geperst
* Paar chili-vlokken naar smaak
* 1 venkelknol, fijngehakt
* 1 rode paprika, fijngehakt
* 150 ml droge witte wijn
* 2 blikken gepelde tomaten (à 400 gram)
* 1 tl paprikapoeder
* 1 tl oregano
* Versgemalen zout en peper
* 500 g witvisfilet (schelvis, kabeljauw of koolvis), in blokjes
* Klein bosje verse tuinkruiden (bijvoorbeeld peterselie en basilicum)
Hoe?
Verwarm de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui toe en bak deze ongeveer 7 minuten. Voeg de knoflook en chilivlokken toen en bak een minuut mee. Voeg dan de venkel en rode paprika toe en bak alles een paar minuten mee. Blus af met de witte wijn en giet de tomaten erbij. Breng de saus op smaak met oregano, paprikapoeder, zout en peper. Dek de pan af met een deksel en laat de saus 20 minuten op laag vuur sudderen. Voeg dan de vis toe laat het meesudderen tot de vis gaar is, ongeveer 5 minuten. Roer de tuinkruiden erdoor en serveer de saus met brood of over pasta of rijst.
Bereiden
Circa: 40 minuten. Circa 259 kcal p.p. (bij 4 personen).
Bekijk het recept voor landelijke plaatpizza of romige aardappelsoep