Recept - Paddenstoelen piroshki

Paddenstoelen piroshki
Olympisch gastland Rusland inspireerde ons tot het koken van bekende Russische gerechten, die allemaal zó lekker zijn. En zo makkelijk! Maak dit recept maar eens!
Benodigdheden
Deegrecept:
– 250 ml lauwwarme melk
– 7 gr droge gist
– 1 tl suiker
– 1 tl zout
– 450 gr bloem, plus wat extra
– 1 ei 1 el olie
– 1 el zure room
Voor de vulling:
– 60 gr boter
– 500 gr bospaddenstoelen
– 6 bosuitjes, fijngehakt
– 1 el bloem
– 3 el zure room
– ca. 100 ml melk
– 2 hardgekookte eieren, fijngehakt
– ruim 3 el verse dille, fijngehakt
– zeezout en zwarte peper
Verder nodig: Olie om in te frituren
Hoe?
Meng de melk met de gist en de suiker en zet 10 minuten opzij. Meng het zout door de bloem. Klop het ei met de olie en de zure room los. Maak een kuiltje in het midden van de kom met bloem en giet het warme schuimige melkmengsel erin. Kneed met een mixer met deeghaken de melk erdoor. Kneed dan het eimengsel erdoor. Voeg als het te nat is iets bloem toe en anders een paar druppeltjes melk. Kneed lang en goed tot een stevig, ietwat plakkerig deeg. Dek af en laat zeker 1 uur rijzen of tot het deeg verdubbeld is. Maak intussen de vulling. Smelt de boter in een koekenpan. Voeg de paddenstoelen en de bosui toe en bak alles 10 minuten uit. Bestrooi met de bloem, peper en zout en laat de bloem even al omscheppend uitbakken. Het vocht zal nu ook gaan binden. Voeg de zure room toe, meng goed en roer dan de melk erdoor tot een dikke saus ontstaat. Haal van het vuur en roer dan de hardgekookte eieren erdoor, de dille en proef nogmaals op zout en peper. Zet opzij tot gebruik.
Zet de piroshki nu in elkaar. Verdeel het deeg in ca 12-15 gelijke porties. Het deeg is iets plakkerig, maar dit hoort zo. Vet de handen in met olie en werk op een aanrecht met veel bloem. Rol er ballen van en druk ze met de palm van de hand uit tot platte pitabroodjes. Schep er wat vulling op en druk de randen heel goed dicht. Ze moeten nu op ongerezen pizza calzones lijken. Verhit de olie in een frituurpan of wok tot 170˚C. Frituur de piroshki in porties tot ze goudbruin zijn. Keer ze halverwege. Laat ze op keukenpapier uitlekken en eet ze meteen op.
Bereidingstijd
ca. 45 min. Rijzen: 1 uur. Kcal: ca. 171 per stuk (bij 12 stuks)
Bekijk ook de maaltijdsoep met bietjes of een ander lekker recept.