Recept - Preitaart met curry en cashewnoten

Benodigdheden
(voor 8 personen):
– 7 vellen bladerdeeg of deeg voor hartige taart
– 3 el olijfolie
– 2 grote preien, gewassen en in ringen
– 1 el kerriepoeder
– 75 g cashewnoten
– 4 eieren
– 200 ml slagroom
– 100 g geraspte Leerdammer of Emmenthaler
Hoe?
Vet een bakvorm in met een el olijfolie en bekleed deze met de velletjes bladerdeeg. Druk de randen goed vast.
Bak de preiringen met kerriepoeder uit in de rest van de olijfolie in een koekenpan en breng ze op smaak met zout en peper. Laat ze van het vuur af iets afkoelen.
Klop de eieren met de slagroom los. Verdeel de iets afgekoelde prei over de deegbodem. Bestrooi met geraspte Leerdammer of Emmenthaler en de cashewnoten. Overgiet met het eimengsel en bak de taart ongeveer 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 180˚C.
Serveer koud of juist lekker warm (opgewarmd).
Bereiden:
Voorbereiden 20 min. Bakken: 20 min. Kcal: circa 483 per punt. (bij 8 pers.).
Bekijk ook het recept voor een romig soepje of een ander lekker recept.