Recept: salade met garnalen

We weten allemaal dat we gewoon gezond moeten eten, een beetje moeten bewegen en de chips en de cola moeten laten staan. Maar ja, soms gaat dat mis en dan… is een paar weken sla eten lang niet zo saai als het klinkt!
Garnalen bevatten net als vis heel weinig koolhydraten, maar ze bevatten wél veel eiwitten en visvetzuren, gezonde kost dus. Bewaar garnalen niet te lang, eet ze zo vers mogelijk.
Benodigdheden dressing:
1 el honing
1 tl scherpe mosterd
Het sap van 1 limoen
1 el dragonblaadjes, fijngehakt (gebruik anders dille)
1 el bieslook plus extra voor de garnering, fijngehakt
60 ml extra vergine olijfolie
Benodigdheden salade en hoe:
1. 750 g verse doperwten (ongedopt), gedopt is dat ongeveer 350 g 500 g asperges, geschild en diagonaal gesneden in stukjes van 5 cm 500 g cocktailgarnalen, zonder staart.
2. 300 g veldsla 1 kropje frisee sla, schoon en in stukken gesneden.
3. Klop voor de dressing de honing, mosterd, limoensap, dragon en bieslook los in een kom. Voeg de olie in een dunne stroom toe en klop tot een mooi gebonden dressing, breng op smaak met zout en peper. Zet een kom met koud water en ijsklontjes klaar op het aanrecht.
4. Kook de erwten net gaar in een pan met gezouten water en schep ze met een zeef eruit. Laat ze gelijk afkoelen in de bak met ijswater en kook de asperges in hetzelfde kookvocht in 5 minuten krokant-gaar. Giet ze af en voeg ze aan de kom met erwten toe om ook koud te worden. Giet alles daarna door een zeef en laat wat opdrogen. Meng dan alle ingrediënten door elkaar, meng de dressing erdoor en verdeel de salade over 4 borden. Bestrooi met bieslook en serveer direct.
Bereiden: ca. 15 minuten. Ca. 306 kcal p.p. (bij 4 pers).
Variatie:
Vervang de garnalen door zalmsnippers, de erwten kunnen worden vervangen door peultjes of haricots verts. In plaats van frisee sla kan er ook jong spinazieblad in.
Bekijk ook de linzensalade met zalm en de aardappelgratin