Recept - Scharrelhoen gevuld met couscous en pijnboompitten

Wie met kerst het ontbijt liever overslaat, gaat voor deze easy does it-kerstbrunch. Weinig moeite, gróót resultaat. PS: vergeet de bubbels niet.
Benodigdheden
(Voor 4 personen): – 1 Kemper landhoen of biologische kip (ca. 1200 g) – 2 el roomboter – 3 el pijnboompitten -1 kleine witte ui, gesnipperd -2 teentjes knoflook, gehakt -180 g couscous – 250 ml kippenbouillon – 3 el verse munt, gehakt – Versgemalen (zee)zout – Olijfolie
Hoe?
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Spoel de kip af en dep droog met keukenpapier. Leg in een grote braadslede. Smelt de roomboter in een koekenpan en voeg de pijnboompitten, ui en knoflook toe. Fruit tot de knoflook zacht is en voeg dan de couscous toe. Roer goed en voeg vervolgens de bouillon toe. Laat zachtjes koken en roer, zodat de couscous al het vocht kan opnemen. Dit duurt ongeveer 12 minuten. Laat afkoelen (dit gaat sneller door het uit te spreiden over een bakplaat) en voeg dan de munt toe. Vul de buikholte van de kip met het couscousmengsel. Wrijf het vel van de kip in met zout, leg met de borst naar beneden in de braadslede en bedruppel met olijfolie. Braad de kip 1½ uur in de oven. Laat 10 minuten rusten voor het serveren. Snijd de kip in porties en serveer met een flinke lepel vulling.
Tip
Leg om de kip wat wortelgroenten zoals winterpeen, pastinaak en (zoete) aardappel in parten en rooster ze mee in de oven.
Bekijk ook de hartjeskoekjes of een ander lekker recept.