Recept – Sticky chicken wings

Voor 4 personen
* 6 biologische drumsticks
* 6 biologische kippenvleugels
Voor de marinade
* 2 el vloeibare honing
* 1 duimlengte verse gemberwortel, geschild en geraspt
* 1 teentje knoflook, uit de pers
* 1½ tl Chinees vijf kruidenpoeder
* 1 el sojasaus
* 3 el sinaasappelmarmelade
* 1 el geraspte sinaasappelschil
* 1 el sesamolie
Bereiding sticky chicken wings
Maak met een scherp mesje inkepingen in de stukken kip. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom en doe de stukken kip erbij. Meng goed met schone handen en dek af met folie. Laat 4 uur, maar het liefst een hele nacht marineren in de koelkast.
Verwarm voor het bereiden de oven voor op 200?C. Spreid de kip uit op een bakplaat met een beetje aanhangende marinade en rooster in 45-50 min gaar. Keer de stukken halverwege. Bedruip ze 2 tot 3 keer tijdens het bakken met de rest van de marinade. Eet de sticky chicken warm uit de oven met een koolsla en friet of koud als lunch.
Marineren: circa 4 uur. Baktijd: circa 45 min. Circa 385 kcal p.p.
Bekijk ook het recept van de Philly cheese steak sandwich of een van de andere heerlijke gerechten.