Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Buckingham Palace deelt het recept van de verjaardagstaart van Queen Elizabeth

Koningin Elizabeth is deze week 94 jaar oud geworden. Een groot feest was het door alle omstandigheden niet, maar er werd natuurlijk wel taart gegeten. Voor deze bijzondere gelegenheid deelde Buckingham Palace het geheime recept van de verjaardagstaart van de koningin.

Buckingham Palace en The Royal Pastry Chefs hebben deze week het recept voor de koninklijke verjaardagstaart op social media gedeeld.

Advertentie

Cupcakes

Verrassend genoeg is dat dit jaar geen grote taart, maar zijn het kleinere cupcakes. Het recept wordt gebruikt bij alle verjaardagen van leden van de Britse koninklijke familie. Soms voor een grotere taart en soms voor cupcakes.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🎂🧁🎈Happy birthday to Her Majesty! To celebrate The Queen’s birthday we are sharing a chocolate cupcake recipe from The Royal Pastry Chefs. If you or a loved one are celebrating a special occasion during isolation why not treat yourself to some #RoyalBakes? Remember to share your creations with us! Ingredients for the cake sponges – (serves approximately 15) 15g vinegar 300ml milk 50ml vegetable oil 60g butter (melted and cool) 2 eggs 5ml of vanilla essence 250g of self-raising flour 75 of cocoa powder 300g caster sugar 10g bicarbonate of soda 100g white chocolate chips cupcake cases Ingredients for the buttercream topping: 90g of high percentage dark chocolate 100g butter 125g icing sugar Option to also use Royal icing, instead of buttercream: Royal icing available pre made in shops Add food colouring to create different colours Cake sponge method: -Preheat the oven to 150 C -Combine the flour, sugar, cocoa powder and bicarbonate of soda into a mixing bowl -Whisk the eggs in a separate jug, with the vanilla essence, melted butter, oil, milk and vinegar -Slowly add the wet mixture into the dry mixture, little by little -Ensure the batter is smooth with no lumps -Finally add the chocolate chips (alternatives could be nuts, dried fruit) -Lay the cupcake cases onto a tray -Use a metal spoon to equally divide the mixture into the cases -Bake for around 15-18 minutes, take out of the oven when golden and springy on touch -Leave to cool Buttercream icing method: -Cream the sugar and butter together, until light and creamy -Add in the warm melted chocolate -If you have a piping bag to hand, pipe the icing on the top of cakes for decoration (otherwise gently use a teaspoon or small spatula to ice) Royal icing method: -If decorating with royal icing, roll the icing out and cut into circular disks -Lay the disc over the cupcake and mould to required shape We hope you enjoy! #RoyalBakes 🧁

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily) op

Koninklijk baksel

“Hebben jij of een van je geliefden iets te vieren tijdens deze tijd van social distancing? Waarom verwen je jezelf dan niet met een koninklijk baksel?”, schrijven ze bij een foto van de beeldige cupcakes en het recept. Daar kun je het toch alleen maar mee eens zijn. Zo maak je de cupcakes volgens koninklijk recept:

Ingrediënten voor 15 cupcakes:

250g zelfrijzend bakmeel
300g poedersuiker
75g cacao
10g baking soda
2 eieren
5ml vanille-extract
60g gesmolten boter (afgekoeld)
50ml plantaardige olie
300ml melk
5g azijn
100g witte chocolade-chips

Ingrediënten voor de botercreme:
100g boter
125g poedersuiker
90g pure chocolade (hoog percentage)

Zo maak je het:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng het zelfrijzend bakmeel, de suiker, cacao en de baking soda in een grote kom.

Stap 2: Klop de eieren, het vanille-extract, de boter, olie, melk en azijn met een mixer.

Stap 3: Meng vervolgens de natte ingrediënten voorzichtig met de droge ingrediënten. Doe dit in delen en zorg dat er geen klontjes meer in het beslag zitten.

Stap 4: Voeg de witte chocolade toe.

Stap 5: Verdeel het beslag over cupcakevormpjes.

Stap 6: Bak voor 15 – 18 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn en laat afkoelen.

Stap 7: Smelt voor de botercreme de chocolade. Mix de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg toe aan de chocolade en versier de afgekoelde cupcakes hiermee.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: Brunopress

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien