Buckingham Palace deelt het recept van de verjaardagstaart van Queen Elizabeth

Koningin Elizabeth is deze week 94 jaar oud geworden. Een groot feest was het door alle omstandigheden niet, maar er werd natuurlijk wel taart gegeten. Voor deze bijzondere gelegenheid deelde Buckingham Palace het geheime recept van de verjaardagstaart van de koningin.
Buckingham Palace en The Royal Pastry Chefs hebben deze week het recept voor de koninklijke verjaardagstaart op social media gedeeld.
Cupcakes
Verrassend genoeg is dat dit jaar geen grote taart, maar zijn het kleinere cupcakes. Het recept wordt gebruikt bij alle verjaardagen van leden van de Britse koninklijke familie. Soms voor een grotere taart en soms voor cupcakes.
Koninklijk baksel
“Hebben jij of een van je geliefden iets te vieren tijdens deze tijd van social distancing? Waarom verwen je jezelf dan niet met een koninklijk baksel?”, schrijven ze bij een foto van de beeldige cupcakes en het recept. Daar kun je het toch alleen maar mee eens zijn. Zo maak je de cupcakes volgens koninklijk recept:
Ingrediënten voor 15 cupcakes:
250g zelfrijzend bakmeel
300g poedersuiker
75g cacao
10g baking soda
2 eieren
5ml vanille-extract
60g gesmolten boter (afgekoeld)
50ml plantaardige olie
300ml melk
5g azijn
100g witte chocolade-chips
Ingrediënten voor de botercreme:
100g boter
125g poedersuiker
90g pure chocolade (hoog percentage)
Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng het zelfrijzend bakmeel, de suiker, cacao en de baking soda in een grote kom.
Stap 2: Klop de eieren, het vanille-extract, de boter, olie, melk en azijn met een mixer.
Stap 3: Meng vervolgens de natte ingrediënten voorzichtig met de droge ingrediënten. Doe dit in delen en zorg dat er geen klontjes meer in het beslag zitten.
Stap 4: Voeg de witte chocolade toe.
Stap 5: Verdeel het beslag over cupcakevormpjes.
Stap 6: Bak voor 15 – 18 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn en laat afkoelen.
Stap 7: Smelt voor de botercreme de chocolade. Mix de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg toe aan de chocolade en versier de afgekoelde cupcakes hiermee.
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
lees ook
Bron: Instagram. Beeld: Brunopress