Anastasia nu met € 15,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Recept - Witte aspergesoep

Witte-aspergesoep

Witte asperges koken? Gooi de schillen nooit weg! Voeg ze na het koken van asperges toe aan het overgebleven kookvocht en kook die nog eens 30 minuten op zacht vuur. Giet af door een zeef die u op een schone pan hebt gezet en gooi dan pas de uitgekookte schillen weg. Het opgevangen kookvocht is nu de basis voor uw aspergesoep. O, en houd meteen 4 tot 6 asperges apart van de te serveren asperges: die gaan morgen in de soep.

Advertentie

Benodigdheden

*40 g boter
*40 g bloem
*1 l aspergekookvocht
*ca. 4 gekookte witte asperges
*100 ml melk
*100 ml slagroom
*snuf nootmuskaat
*zwarte peper uit de molen en zout
*klein bosje platte peterselie of dragon, fijngehakt
*handje croutons

Bereidingswijze

Smelt de roomboter met de bloem in een pan en laat iets uitbakken. Roer er het aspergenat (gemaakt van de gekookte schillen) door en wat stukjes gekookte asperge. Laat de soep iets inkoken en roer er dan 1 dl melk en 1 dl room door, laat de soep tot de gewenste dikte inkoken en breng hem dan op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Dien op met veel peterselie of dragon en een handje croutons erop.

Bereiden: circa 30 min. Circa 317 kcal p.p. (bij 4 pers.).

Bekijk ook het recept van de groene aspergetaart of bekijk meer recepten op www.libelle.nl/culinair

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien