Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Recept – witte chocolademousse met passievrucht

Benodigdheden
200 g witte chocolade, in stukjes
2 dl slagroom
2 el sinaasappellikeur (optioneel)
2 eiwitten
4 passievruchten

Laat de chocolade au bain marie smelten op zeer laag vuur. Dat kan ook in de magnetron, maar wees voorzichtig: als witte chocolade te heet wordt, gaat het kruimelen en moet je opnieuw beginnen.

Advertentie

Klop de slagroom stijf, roer evt. de likeur erdoor. Klop daarna de eiwitten stijf met een brandschone garde, in een brandschone kom. Laat de chocolade iets afkoelen.
Schep eerst een eetlepel slagroom door de chocolade en schep daarna de chocolade door de slagroom. Spatel dan de geklopte eiwitten door de slagroom. Door luchtig te scheppen houd je de lucht er mooi in.

Giet het mengsel in chique glazen en zet ze in de koelkast om de mousse op te laten stijven.
Lepel de inhoud van een passievrucht over elk glas mousse en serveer direct.

Bereiden: 25 min. Opstijven circa 1,5 uur. Circa 470 kcal p.p.

Lees de andere recepten in Libelle 37

Bekijk ook het recept van de citroen crème brulée en van Franse chocolademousse

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien