Recept: zalmtartaartjes met courgettesalade
Voor de zalmtartaartjes: 3 el mayonaise
• het sap van ¼ citroen
• 3 el dragon of bieslook, fijngehakt
• 1 tl grove mosterd
• snuf cayennepeper, naar smaak
• 500 g zalmfilet zonder vel
• 1 ei, losgeklopt
• 1 handje droog broodkruim of paneermeel
• peper uit de molen en zout • olijfolie om
in te bakken
Voor de cougettesalade: 2 courgettes
• 1 bosje waterkers, de harde stelen ver-wijderd
• klein bosje bieslook, in stukken van 2-3 cm
• 1 el citroensap
• 1 tl suiker
• 3 el olijfolie
• peper en zout
Klop mayonaise, 1 tl citroensap, bieslook, mosterd, cayennepeper, zout en peper in een kom. Hak de zalm heel fijn. Meng met de mayonaisesaus en roer ook het eitje erdoor. Voeg zo veel paneermeel toe tot het mengsel niet meer plakt en vorm er met natte handen 4 platte ballen van, leg ze 1 uur afgedekt in de koelkast om op te stijven.
Snijd de courgettes overlangs in zo dun mogelijke plakken en snijd die repen weer in zo dun mogelijke repen, zodat je courgettespaghetti hebt.
Klop een vinaigrette van het citroensap, suiker, olijfolie, peper en zout. Giet over de courgette en zet de salade afgedekt weg om even te marineren, zodat de groente zachter wordt. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur tot het heet is.
Bak de zalmtartaartjes kort aan beide kanten goudbruin, 6 min. in totaal. De binnenkant mag nog rosé zijn.
Schep de waterkersblaadjes en de bieslooksprieten door de courgettesla en geef die bij de warme tartaartjes.
Bereiden: circa 20 min. Rusttijd: 1 uur.
Circa 400 kcal per portie.
Bekijk de andere recepten op Libelle.nl/recepten en in Libelle 29