Recept: zeeduivel en chorizo
Voor 6 personen
Zeeduivel is een stevige vis en valt daarom niet uit elkaar tijdens het roosteren. De combinatie vis en chorizo is verrassend lekker.
• ½ kg zeeduivelstaart
• 2½ dl kokosmelk
• 1 vanillestokje, merg eruit geschraapt
• 6 bosuitjes, gehalveerd
• 100 g pittige chorizo, in plakjes
• 1 dl olijfolie
• sap van 1 citroen
• zout, peper
Trek het vel en vlies van de zeeduivel en haal de middengraat eruit (of vraag de visboer dit te doen). Snijd de zeeduivel in 24 blokjes van gelijke grootte en marineer ze 3 uur in een mengsel van kokosmelk en vanillemerg. Steek aan lange metalen spiesen ½ bosui, plakje chorizo, blokje zeeduivel en herhaal chorizo en zeeduivel nog 3 keer. Eindig met ½ bosui. Rooster de spiesen 3 min. aan elke kant. Meng olijfolie met citroensap en schenk dit over de spiesen.
Bestrooi ze met zout en peper.
Bekijk ook het recept kip met knoflook en pepers.
Bekijk alle recepten in Libelle 28