Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Maagverkleining gehad? Dít restaurant heeft een speciaal menu voor je

Als je een maagverkleining hebt gehad, is naar een restaurant gaan een uitdaging. Hállo veel te grote porties! Petra van Zutphen weet alles van deze struggle. Nu komt ze met een slim én fijn idee.

Haar restaurant, Het Tramstation in het Brabantse Erp, serveert een menu dat speciaal voor mensen is die een maagverkleining hebben gehad.

Advertentie

Libelle’s Bastiaans grootste geluksmoment was toen hij na zijn maagverkleining op de weegschaal ging staan. Check bovenstaande video! 

Dat menu samenstellen, was niet zo moeilijk: Petra heeft namelijk zélf de ingrijpende operatie aan haar maag gehad. Ze had obesitas en woog 104 kilo. Nu geeft haar weegschaal 50 kilo aan.

Kleinere porties
Als je een maagverkleining hebt gehad, kun je niet zomaar alles weer eten, legt Petra uit aan RTL Nieuws. “Het eerste halfjaar na de operatie eet je vooral gepureerd voedsel. Daarna komt langzaam weer het moment dat je weleens uit eten wilt. Maar ja, je kunt toch bijna niks eten, dus zeg je maar weer dat je niet meegaat.” 

Zonde om die gezelligheid en het lekkere eten te missen, vond Petra. En dus kunnen mensen die een maagverkleining hebben gehad gerust in haar restaurant aanschuiven. “Je krijgt dezelfde gangen als de andere gasten, alleen zijn de porties kleiner.”

Kennis van gevolgen maagverkleining
Volgens Petra moeten restaurants begrijpen wat mensen met een maagverkleining wel en niet mogen. Zo is brood en doorgebakken vlees moeilijk te verwerken. “We gaan met de gasten in gesprek en vragen in welke fase na de operatie ze zitten. En we passen gerechten aan als het nodig is. Pureren omdat dat fijner is? Geen probleem.”

Ook het personeel weet het fijne van de gevolgen van een maagverkleining. “Ze weten dat je met een maagverkleining niet tegelijk mag eten en drinken en zullen bij een leeg glas dus niet snel vragen of er bijgeschonken moet worden.”

Dit was nodig
Gasten zijn blij met het nieuwe concept, laat de trotse restauranthouder weten. “Ze hebben dit nog nooit meegemaakt. Ze zeggen dan: hier kan ik er tenminste over praten. En dat hebben ze echt nodig.” Uiteraard zijn gasten die géén maagverkleining hebben gehad ook van harte welkom, benadrukt de slimme zakenvrouw nog even.

Restaurant Het Tramstation menu maagverkleining

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: Facebook Het Tramstation, iStock

Lees meer

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien