Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Reuzesandwich met spinazie

Voor 2 sandwiches
4 grote, dunne plakken boerenbrood, gehalveerd
2½ el olijfolie
40 g bakbacon, in dunne plakjes
400-500 g wilde spinazie, grote bladeren grofgesneden
zout, peper, 1 teentje knoflook, geperst
60 g mozzarella, in plakjes
½ rijpe avocado, in plakjes
50 g gerookte kip, in plakjes
2-3 el kleine basilicumblaadjes

Bereidingswijze
Bestrijk de plakken brood dun met olijfolie. Bak de bacon krokant in een droge koekenpan. Bak de knoflook 4-5 min. in 1 el hete olie in een grote koekenpan. Voeg de spinazie toe en roerbak al omscheppend tot de bladeren nét geslonken zijn. Laat de spinazie even uitlekken. Breng op smaak met zout en peper. Maak de sandwiches als volgt: beleg 2 stukken brood met een flinke toef spinazie en verdeel hierover de mozzarella. Dek af met een stuk brood en verdeel daar de avocado, kip en basilicum over. Hierop komt weer een stuk brood en beleg deze met een toef spinazie en de bacon. Dek af met het laatste stuk brood en steek er een houten spies door.

Advertentie

Bereidingstijd: circa 20 min.
Circa 550 kcal p.st.

bijgerechten

Speel hier de woordzoeker van maandag 17 februari

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien