Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Reuzesandwich met spinazie

Voor 2 sandwiches
4 grote, dunne plakken boerenbrood, gehalveerd
2½ el olijfolie
40 g bakbacon, in dunne plakjes
400-500 g wilde spinazie, grote bladeren grofgesneden
zout, peper, 1 teentje knoflook, geperst
60 g mozzarella, in plakjes
½ rijpe avocado, in plakjes
50 g gerookte kip, in plakjes
2-3 el kleine basilicumblaadjes

Bereidingswijze
Bestrijk de plakken brood dun met olijfolie. Bak de bacon krokant in een droge koekenpan. Bak de knoflook 4-5 min. in 1 el hete olie in een grote koekenpan. Voeg de spinazie toe en roerbak al omscheppend tot de bladeren nét geslonken zijn. Laat de spinazie even uitlekken. Breng op smaak met zout en peper. Maak de sandwiches als volgt: beleg 2 stukken brood met een flinke toef spinazie en verdeel hierover de mozzarella. Dek af met een stuk brood en verdeel daar de avocado, kip en basilicum over. Hierop komt weer een stuk brood en beleg deze met een toef spinazie en de bacon. Dek af met het laatste stuk brood en steek er een houten spies door.

Advertentie

Bereidingstijd: circa 20 min.
Circa 550 kcal p.st.

bijgerechten

10 nieuwe medische behandelingen: van eiwitten tegen migraine en afvallen met een maagballon

vrouwenkwalen

Spataderen bestrijden met een roterend draadje, rimpels liften met een straaltje gas en virtuele pijnbestrijding: de medische ontwikkelingen staan niet stil. De 10 nieuwste behandelingen.

1. Buikspoeling bij eierstokkanker

Het is een van de sluipendste en agressiefste vormen van kanker: eierstokkanker. Er zijn nauwelijks voortekenen en als het ontdekt wordt, is het vaak te laat. Jaarlijks krijgen 1300 vrouwen in Nederland eierstokkanker. Drie op de vier van hen hebben al uitzaaiingen in de buik. Vijf jaar na de behandeling is nog ongeveer een derde van deze vrouwen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien