Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Kliekje? Zó is je risotto de volgende dag nog smeuïg

Was je oog groter dan je maag, en heb je een flinke portie van je eigengemaakte risotto over? Gooi het dan niet weg, want de volgende dag kun je het prima weer opwarmen. Met déze truc blijft het ook dan heerlijk smeuïg.

Scheelt je tijd én geld, en gaat ook nog eens voedselverspilling tegen.

Advertentie

Smeuïg

Risotto is niet erg moeilijk om te maken. Toch zit er een belangrijke vereiste aan dit rijstgerecht, en dat is dat de rijst plakkerig en smeuïg is. Nadat het een nacht in de koelkast heeft gestaan, is er meestal echter vrij weinig van die heerlijke smeuïgheid over. Het leent zich eigenlijk dan ook niet erg goed voor opwarmen, omdat de rijst enorm gaat uitzetten als je de risotto laat staan. Hierdoor blijft het de vloeistoffen absorberen, waardoor er een kleffe portie rijst overblijft.

Risotto opwarmen

Precies zo lekker als vers wordt opgewarmde risotto niet, maar je kunt het de volgende dag wel weer smeuïg krijgen. Belangrijk is om het niet in de magnetron te zetten, maar in de pan op te warmen. Gebruik geen boter of olie, maar voeg een beetje bouillon in de pan toe. De rijst zal de bouillon opnemen, waardoor je risotto weer smeuïg wordt. Per 200 gram risotto heb je zo’n 60 milliliter hete bouillon nodig. Even goed doorroeren, en je kunt alsnog genieten van een heerlijke portie!

Verse noten over? Libelle’s Chanan laat zien hoe je daar heel gemakkelijk heerlijke granola mee maakt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Koofans, Margriet. Beeld: iStock

Lees meer

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien