Stijlvolle designertas van € 295,- voor € 79,95!

Zoek binnen:

Bij deze Nederlandse ijssalon vind je het lekkerste vanille-ijs ter wereld

We weten dat het geen hoogzomer is, maar hittegolf of niet: een ijsje gaat er altijd wel in. Al helemaal als dat een ijsje van Roberto Coletti is. 

Je zou denken dat je voor het lekkerste ijsje ter wereld moet afreizen naar Italië, maar niets is minder waar. Roberto maakt, ondanks zijn naam doet vermoeden, zijn ijs ‘gewoon’ in Utrecht. Zijn salon Roberto Gelato sleepte al meerdere prestigieuze prijzen in de wacht en nu mag de ijsboer daar nóg een mooie award aan toevoegen. Hij won op de Coppa d’Oro namelijk de prijs voor het lekkerste vanille-ijs.

Advertentie

Frikandelijs
Sowieso doet Nederland het nogal goed wanneer het gaat over ijs maken. Zes ijsmakers gingen door naar de laatste ronde en maar liefst drie van hen zijn Nederlanders. Iedereen die nu denkt ‘vanille-ijs, jeetje, wat saai’, zit er toch goed naast. “Je herkent de meester aan zijn eenvoud”, zegt zijn zakenpartner Carlina De Lorenzo tegen RTL Nieuws. Toch is Roberto ook niet vies van af en toe een experimenteel uitstapje. Hij maakte eerder al haring-, wiet- en frikandelijs.

Zelf in de salon
Overigens zijn Roberto en Carlina zelf heel nuchter gebleven onder alle lofzangen. Sterker nog: in de lente en zomer scheppen ze nog steeds zelf ijs in de salon. “We willen gewoon ijs maken.”  Wij kunnen niet wachten tot het ijsseizoen weer geopend is en we weer in de rij kunnen staan voor misschien wel een bolletje vanille-ijs.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien