Cadeautip: 4-delige My-Jewellery sieradenset voor € 39,95

Zoek binnen:

Roergebakken rijstnoedels met biefstuk en groenten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden

• 200 g lendebiefstuk, in dunne plakjes
• 2 el arachideolie
• 1 wortel, in plakjes
• 1 rode paprika, in reepjes
• 1 bosje jonge paksoi (of een andere Aziatische groene groente), in stukjes van 5 cm
• 500 g verse rijstnoedels, in stukjes
• 3 el oestersaus • 1½ el sojasaus
• 2 tl fijne kristalsuiker
• pittige chilisaus (naar keuze) Voor de marinade 1½ el oestersaus
• 2 tl sojasaus
• 2 teentjes knoflook, fijngesneden
• 1½ el maïzena

Bereidingswijze

Advertentie

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en meng deze met de biefstuk.
  2. Laat dit minstens 20 min. intrekken (maar liever 1 nacht).
  3. Bak daarna de gema-rineerde biefstuk 1-2 min. in 1 el hete olie in een wok op middelhoog vuur.
  4. Haal het vlees uit de wok en houd het apart.
  5. Maak de wok schoon en verhit hierin nogmaals 1 el olie en roerbak 1-2 min. wortel en paprika.
  6. Roerbak de paksoi circa 1 min. mee.
  7. Voeg vervolgens noedels, biefstuk, oestersaus, sojasaus en suiker toe en kook dit nog circa 2 min.
  8. Serveer het gerecht eventueel met pittige chilisaus.

Bereidingstijd: circa 30 min. Marineren: 20 min. tot 1 nacht. Circa 560 kcal p.p.

Productie: Marlies Batelaan. Fotografie: Deirdre Rooney/Terra Lannoo. Receptuur: Jody Vassallo.

uithetblad hoofdgerechten

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien