Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Roergebakken rijstnoedels met biefstuk en groenten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden

• 200 g lendebiefstuk, in dunne plakjes
• 2 el arachideolie
• 1 wortel, in plakjes
• 1 rode paprika, in reepjes
• 1 bosje jonge paksoi (of een andere Aziatische groene groente), in stukjes van 5 cm
• 500 g verse rijstnoedels, in stukjes
• 3 el oestersaus • 1½ el sojasaus
• 2 tl fijne kristalsuiker
• pittige chilisaus (naar keuze) Voor de marinade 1½ el oestersaus
• 2 tl sojasaus
• 2 teentjes knoflook, fijngesneden
• 1½ el maïzena

Bereidingswijze

Advertentie

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en meng deze met de biefstuk.
  2. Laat dit minstens 20 min. intrekken (maar liever 1 nacht).
  3. Bak daarna de gema-rineerde biefstuk 1-2 min. in 1 el hete olie in een wok op middelhoog vuur.
  4. Haal het vlees uit de wok en houd het apart.
  5. Maak de wok schoon en verhit hierin nogmaals 1 el olie en roerbak 1-2 min. wortel en paprika.
  6. Roerbak de paksoi circa 1 min. mee.
  7. Voeg vervolgens noedels, biefstuk, oestersaus, sojasaus en suiker toe en kook dit nog circa 2 min.
  8. Serveer het gerecht eventueel met pittige chilisaus.

Bereidingstijd: circa 30 min. Marineren: 20 min. tot 1 nacht. Circa 560 kcal p.p.

Productie: Marlies Batelaan. Fotografie: Deirdre Rooney/Terra Lannoo. Receptuur: Jody Vassallo.

uithetblad hoofdgerechten

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien