Romantische meringue maken!

Basisrecept meringue (4 personen)
Voordat je begint met het mengen van smaken is het belangrijk dat je het basisrecept onder de knie hebt. Daarvoor heb je nodig:
- 4 eiwitten
- 200 gr fijne kristalsuiker
- 1 tl azijn
- 1 tl maïzena
- bakpapier
Verwarm de oven voor op 120 ºC. Mix met een elektrische mixer in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Voeg al kloppend de suiker toe en mix tot de eiwitten in glanzende witte pieken blijven staan. Roer de azijn en de maïzena tot een papje en spatel dit door het eiwitmengsel. Schep het schuim op een met bakpapier beklede bakblik en maak mooie pieken in het eiwit voor een feestelijk effect. Laat de meringue ongeveer anderhalf uur in de oven gaar worden. Je kunt de meringue een dag van te voren al maken.
Variatie
Voeg voor een romantisch effect een druppeltje rode eetbare kleurstof toe. Ook lekker: voeg een theelepel vanille-essence of 2 eetlepels cacao toe aan het meringuemengsel. Of roer er wat amandelschaafsel of fijngehakte pistachenootjes door. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Topping
Voor een écht spectaculair toetje bestrijk je de meringue voor serveren met mascarpone. Strooi hier wat fruit overheen en je hebt een tropisch feest op je bord!
Recept mascarpone topping
Wat?
- 250 gr mascarpone
- 1 eetlepel Limoncello of Amaretto
Hoe?
Mix de mascarpone met de likeur met een elektrische mixer luchtig. Schep het mengsel bovenop de meringue. Het versieren kan beginnen!
Tropisch feest
Bestrooi de meringue met vers seizoensfruit en wat poedersuiker. Een tropisch feest!