Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Romige linzensoep met gebakken paddenstoelen

Hoofdgerecht voor 4-6 personen

Benodigdheden:

Advertentie

  • 4 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 worteltjes, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 2-3 el olijfolie
  • 350 g groene linzen
  • 1½ l groentebouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 dl slagroom
  • zout, peper
  • 300 g gemengde paddenstoelen, in stukken
  • 3-4 el fijngesneden bladpeterselie

Bereidingswijze

  1. Bak sjalot, wortel en bleekselderij circa 10 min. in 1-2 el olie.
  2. Voeg de schoongespoelde linzen, bouillon en laurier toe en breng aan de kook.
  3. Laat de soep op zacht vuur 25-35 min. koken tot de linzen zacht zijn.
  4. Voeg de slagroom toe en zout en peper naar smaak.
  5. Bak de paddenstoelen 6-8 min. op hoog vuur in 1 el olijfolie.
  6. Breng ze op smaak met zout, peper en peterselie en serveer ze in de soep. Lekker met krokante soepstengels.

Bereidingstijd: circa 40 min. Circa 345 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking, Peter Kooijman.

hoofdgerechten uithetblad

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien