We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Romige linzensoep met gebakken paddenstoelen

Hoofdgerecht voor 4-6 personen

Benodigdheden:

Advertentie

  • 4 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 worteltjes, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 2-3 el olijfolie
  • 350 g groene linzen
  • 1½ l groentebouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 dl slagroom
  • zout, peper
  • 300 g gemengde paddenstoelen, in stukken
  • 3-4 el fijngesneden bladpeterselie

Bereidingswijze

  1. Bak sjalot, wortel en bleekselderij circa 10 min. in 1-2 el olie.
  2. Voeg de schoongespoelde linzen, bouillon en laurier toe en breng aan de kook.
  3. Laat de soep op zacht vuur 25-35 min. koken tot de linzen zacht zijn.
  4. Voeg de slagroom toe en zout en peper naar smaak.
  5. Bak de paddenstoelen 6-8 min. op hoog vuur in 1 el olijfolie.
  6. Breng ze op smaak met zout, peper en peterselie en serveer ze in de soep. Lekker met krokante soepstengels.

Bereidingstijd: circa 40 min. Circa 345 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking, Peter Kooijman.

hoofdgerechten uithetblad

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien