Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Romige risotto

Voorgerecht voor 4 personen:
1 sjalotje, fijngesneden
zout, peper
60 g boter
1 el olijfolie
½ tl fijngesneden rozemarijnnaaldjes
200 g cantharellen, in stukken
200 g arboriorijst (risottorijst)
ca. 1 liter kokende kippenbouillon waarin 5 gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) zijn meegetrokken
40 g geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze: Bak de sjalot met wat zout en peper 5-6 min. op hoog vuur in een mengsel van 35 g boter en de olie in een wijde pan met dikke bodem. Voeg de rozemarijn en paddestoelen toe en bak nog 1 min.

Advertentie

Roer de rijst erdoor tot alle korrels glanzen. Schenk dan in gedeelten, onder voortdurend roeren, de hete bouillon in de pan. Blijf roeren tot al het vocht is verdampt en voeg dan pas weer nieuwe bouillon toe. Herhaal deze handelingen tot alle bouillon is opgebruikt (houd 2 el bouillon achter) en de risotto gaar is (de korrel heeft dan nog een beetje beet, maar is wel gaar). Dit duurt ongeveer 20-25 min.

Neem de pan van het vuur voordat de risotto te droog wordt (het moet een smeuïg mengsel zijn). Breng op smaak met zout, peper, 2 el bouillon, 25 g boter en de kaas. Laat de risotto afgedekt nog circa 5 min. staan.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien