Romige wortelsoep met koriander
Een oranje voorgerechtje, altijd lekker op koninginnedag!
De roomkaas maakt de soep lekker zacht, de koriander zorgt voor pit.
Voorgerecht voor 4 personen:
1 grote ui, fijngesneden
20 g boter
1 tl fijngesneden rode chilipeper
1 tl fijngesneden rode chilipeper
4 el verse roomkaas
3-4 el fijngesneden koriander
10 rozemarijnnaaldjes
1 bos wortelen, in plakjes
2 aardappelen, in stukjes
ca. 1 l groentebouillon
zout, peper
Bereidingswijze:
Bak de ui circa 5 min. in de boter. Voeg wortel en aardappel toe en bak ze 3-4 min. mee. Voeg de bouillon en rozemarijn toe en kook de soep circa 15 min. op zacht vuur. Pureer de soep en breng hem op smaak met zout en peper. Klop de roomkaas los en roer de koriander en rode peper erdoor. Garneer de soep met een lepel korianderroomkaas.
Bereidingstijd: Oventijd: 20 min, ca. 140 Kcal p.st.
Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking
Voor meer recepten, neem ook eens een kijkje in ons receptenboek met meer dan 1000 recepten.