Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Romige wortelsoep met koriander

Een oranje voorgerechtje, altijd lekker op koninginnedag!

De roomkaas maakt de soep lekker zacht, de koriander zorgt voor pit.
Voorgerecht voor 4 personen:
1 grote ui, fijngesneden
20 g boter
1 tl fijngesneden rode chilipeper
1 tl fijngesneden rode chilipeper
4 el verse roomkaas
3-4 el fijngesneden koriander
10 rozemarijnnaaldjes
1 bos wortelen, in plakjes
2 aardappelen, in stukjes
ca. 1 l groentebouillon
zout, peper

Advertentie

Bereidingswijze:
Bak de ui circa 5 min. in de boter. Voeg wortel en aardappel toe en bak ze 3-4 min. mee. Voeg de bouillon en rozemarijn toe en kook de soep circa 15 min. op zacht vuur. Pureer de soep en breng hem op smaak met zout en peper. Klop de roomkaas los en roer de koriander en rode peper erdoor. Garneer de soep met een lepel korianderroomkaas.

Bereidingstijd: Oventijd: 20 min, ca. 140 Kcal p.st.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking

Voor meer recepten, neem ook eens een kijkje in ons receptenboek met meer dan 1000 recepten.

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien