Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Déze hippe groenten en fruit hebben we straks allemaal op ons bord

Op het gebied van voedsel is er de laatste tijd veel aan het veranderen. Zo schieten vegan eettentjes als paddenstoelen uit de grond en kun je tegenwoordig insectenburgers kopen. Volgens trendwatchers zullen ook de volgende voedingsmiddelen op onze bord komen te liggen.

Het gaat om jackfruit, honeynut pompoen, paddenstoelen en zeewier.

Advertentie

Jackfruit
Jackfruit wordt al een tijd gegeten in Zuidoost-Azië, maar het is tegenwoordig ook steeds vaker in onze supermarkten te vinden. Onrijp jackfruit heeft de structuur van vlees en het heeft geen uitgesproken smaak, daarom kun je het met kruiden naar vlees laten smaken. Hierdoor is jackfruit populair onder vegetariërs en veganisten. 

“Steeds meer mensen eten vegetarisch. Daarom gebeurt het vaker dat restaurants planten gebruiken om vlees te vervangen”, vertelt Darren Steifer, analist bij het onderzoeksbureau NPD Group, tegen HLN.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TYSorSYS in Health & Fitness (@tys_or_sys) op

Honeynut pompoen
De normale pompoen krijgt volgens trendwatchers concurrentie van de honeynut pompoen. Deze pompoen is kleiner dan de normale variant en is ook veel intenser van smaak. Daarnaast is deze pompoen heel makkelijk in kleine stukjes te snijden. Handig tijdens het koken!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rachel Hardacre (@ontheacre) op

Paddenstoelen
Niet alleen bijzondere of exotische groenten maken hun opmars: ook de oude vertrouwde paddenstoelen zullen steeds populairder worden, volgens Melissa Abbott van de culinaire onderzoeksinstelling The Hartman Group. “Er wordt geregeld geëxperimenteerd met originele soorten als cantharellen, duinvoetjes, pruikzwammen en gewone oesterzwammen”, vertelt ze aan HLN. “Die zijn lekker, hebben een interessante textuur en zijn een goede bron van vitamine D.”

Zeewier
Wie graag sushi eet, zal het vast weleens geproefd hebben: zeewier. Naast dat velen het lekker vinden smaken, zit zeewier ook bomvol vitaminen en mineralen en bevat het veel calcium en magnesium.

“Er zijn steeds meer restaurants die aan de slag gaan met zeewier”, vertelt Darren Seifer. “We zien ook dat het vaker gebruikt wordt als een ingrediënt voor snacks, denk maar aan chips met zeewier.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: HLN. Beeld: iStock

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien