Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Is rooibosthee minder gezond dan groene thee?

We horen maar al te vaak dat je groene of soms zwarte thee moet drinken als je een beetje verantwoord bezig wilt zijn.

Zo zouden drie koppen groene thee per dag je bloeddruk verlagen. Toch is er minder bekend over kruidenthee, zoals rooibosthee. Is die minder gezond dan bijvoorbeeld de groene variant?

Advertentie

Van planten gemaakt
Zwarte en groene thee zitten vol flavonoïden en deze stofjes zijn goed voor onze gezondheid; het zijn een soort antioxidanten. Dit verkleint de kans op botbreuken. Maar kruidenthee is eigenlijk helemaal geen thee. Het is natuurlijk gemaakt van kruiden en planten. Hierdoor mist het wel deze gezonde flavonoïden.

Maar 10 stuks
Voor sommigen is het een voordeel dat er in kruidenthee geen cafeïne zit. Een mens kan per dag ongeveer 400 milligram cafeïne hebben. Dat staat gelijk aan tien koppen zwarte thee. Kortom: je kunt dus beter kiezen voor groene of zwarte thee, als je het helemaal healthy wilt aanpakken.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: De Volkskrant. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien