Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Eindelijk antwoord: kun je roomboter buiten de koelkast bewaren?

Soms heeft een boterham gewoon roomboter nodig. Op zo’n klef kadetje met hagelslag bijvoorbeeld. En een croissantje is eigenlijk niet compleet zonder jam en een lik echte boter. 

Probleem is alleen: boter uit de koelkast is hard en smeert daardoor niet lekker uit. Geen wereldprobleem, maar toch wel irritant. Daarom rijst de vraag: kun je roomboter zonder problemen buiten de koelkast bewaren? Het antwoord is: ja.

Advertentie

LEES OOK: ZO LANG KUN JE ETEN BEWAREN IN DE VRIEZER

Zuivel
De meeste soorten boter kun je prima op het aanrecht bewaren. Er is alleen een maar: liever niet langer dan een week en niet op een kamertemperatuur hoger dan 21 graden. Roomboter is gemaakt van zuivel en zuivel bewaar je meestal bij koele temperaturen. Maar door het hoge vetgehalte van boter – en soms de toevoeging van zout – krijgen bacteriën niet de kans om zo snel te groeien als andere zuivelproducten.

Botervloot
Boter overleeft dus prima een weekje buiten de koelkast, míts het binnen niet te warm is. Als je de roomboter in zo’n mooie botervloot bewaart, gaat ‘ie tot twee weken mee. Je moet echter overwegen of je dat wil. Met boter in de koelkast kun je namelijk gerust vier maanden doen.

Zo weer zacht
Bewaar je de boter toch liever in de koelkast? Dan is hij met deze truc zó lekker smeerbaar:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

LEES OOK:

Bron: Huffington Post. Beeld: iStock

Doe het lekker zelf: maak dit multifunctioneel kledingrek voor al je modemoois

kledingrek

Premium

Gek kun je worden van jassen die niet meer aan de kapstok passen, van rondslingerende kleding en van sjaaltjes de je nooit kunt vinden. Met wat planken maak je van een kledingrek zo een multifunctioneel rek. Superhandig, want behalve kleding kun je daar ook alle schoenen en accessoires kwijt. Ideaal voor in de hal of de slaapkamer!

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien