50% korting op dagentree bij verschillende wellness resorts >

Zoek binnen:

Roomkaastaart met kersen

Ingrediënten
175 g bastognekoeken, verkruimeld
100-125 g gesmolten boter
300 g verse roomkaas
100 g witte basterdsuiker
1½ dl slagroom, stijfgeklopt
verse kersen
poedersuiker

Bereidingswijze:
Voor 12 personen: Meng de koekkruimels met de boter en druk dit mengsel op de bodem van een ingevette springvorm van 24-26 cm doorsnee. Laat dit 30 min. in de koelkast opstijven. Klop de roomkaas los met de suiker. Spatel voorzichtig de slagroom erdoor en schep dit mengsel op de koekjes in de vorm. Laat ook dit weer 30 min. opstijven in de koelkast. Garneer de taart voor serveren met kersen. Bestrooi met poedersuiker.

Advertentie

Bereidingstijd: 30 min, wachttijd: 1 uur, 335 Kcal. p.s.

Bron: Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien