Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Roze knipoog uit Slovenie

Hij omschrijft de rosé alszijnde jong, fris, aantrekkelijk en trendy. Ook al staat Slovenië nog niet echt bekend in Nederland als een echt wijnland, toch worden er hier al eeuwenlang verrassende en hoogwaardige wijnen gemaakt. Niet het produceren van grote volumes, maar het creëren van een bijzondere wijn staat in Slovenië hoog in het vaandel. De Pinky Chick is één van de moderne wijnen van de 800 jaar oude Sloveense wijnkelder ‘Ptujska Klet’ en vanuit deze visie ontwikkelde ‘Ptujska Klet’ een complete lijn wijnen, met de naam ‘Pullus’. Dit assortiment bestaat uit frisse wijnen en gerijpte wijnen, dessertwijnen en mousserende wijnen. Doordat ze pas worden afgevuld en van schroefdop worden voorzien zodra ze de wijnkelder verlaten, blijven deze jonge wijnen fris.

Dit assortiment heeft meerdere prijzen ontvangen, maar de ‘Pinky Chick’ is absoluut de topper van het assortiment. Wellicht dus toch de moeite waard om dit jonge en frisse wijntje met de ietwat rare naam toch eens te proberen.

Advertentie

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien