Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Rucolataart

Brunchgerecht voor circa 8 personen
75 g bakbacon, in reepjes
5-6 plakjes diepvries­bladerdeeg, ontdooid
300-400 g kleine rucola-blaadjes of spinazie, grofgehakt
2 el olijfolie 
3 grote eieren
2½ dl crème fraîche
zout, peper
1 eidooier, losgeklopt
4-6 el fijngesneden bieslook
extra nodig: lage taartvorm van 24 cm door­snede, ingevet

Bereidingswijze:

Advertentie

  1. Bak de bacon krokant in een droge koekenpan.
  2. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een cirkel van 28 cm.
  3. Leg het deeg in een ingevette taartvorm van 24 cm doorsnede en prik de deegbodem regelmatig in met een vork.
  4. Bak de rucola op hoog vuur in de olie en laat het vocht verdampen.
  5. Klop de eieren los met crème fraîche.
  6. Voeg bacon, rucola, zout en peper toe.
  7. Schep het mengsel in de vorm en bestrijk de deegrand met eidooier.
  8. Bak de taart 30-40 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C.
  9. Leg een sjabloon met uitgeknipte haas op de taart en bestrooi met bieslook.

Bereidingstijd: circa 20 min. Oventijd: 30-40 min.
Circa 390 kcal p.p.

hapjes

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.

Speel hier de snackpuzzel van woensdag 19 februari gratis

snackpuzzel

Premium

Dol op puzzelen, maar geen puzzelboekje bij de hand? Waag je dan aan deze gratis snackpuzzel – gewoon lekker online. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en je hebt 7 dagen om de snackpuzzel op te lossen. Succes!

[premium-verder-lezen]

[minipuzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien