Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Lekker lichte salade: gegrilde makreeltjes met gortsalade en grapefruit

Deze gegrilde makreeltjes gaan perfect samen met parelgort. En het allerfijnste: het gerecht is behalve hartstikke lekker ook nog eens goed voor de lijn.

Advertentie

Dit heb je nodig voor een hoofdgerecht voor 4 personen

  • 400 g sperziebonen
  • 700 ml kippenbouillon
  • 200 g parelgort
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 sjalotjes, in ringetjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • 600 g makreelfilet, met huid
  • ½ citroen, het sap
  • 2 rode grapefruits, in partjes, vlies verwijderd
  • 100 g babyspinazie
  • 25 g bladpeterselie, fijngehakt
  • 4 el pesto

Zo maak je de salade met makreel

  1. Blancheer de sperziebonen in kokend water in 10 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud stromend water.
  2. Breng ondertussen de kippenbouillon aan de kook.
  3. Spoel de parelgort goed af onder koud stromend water, voeg toe aan de bouillon en kook in 20 minuten beetgaar (zorg dat het niet té gaar wordt!).
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de sjalotjes zachtjes 5 minuten.
  5. Voeg dan de azijn toe en laat op laag vuur inkoken.
  6. Bestrijk de makreelfilets met 1 eetlepel olijfolie en besprenkel met wat citroensap.
  7. Leg de filets met de huid naar beneden op een hete grillpan of BBQ en rooster in circa 3 minuten gaar (afhankelijk van de dikte).
  8. Haal ze niet te snel uit de pan of van het rooster, de huid moet de tijd krijgen om los te laten van de grill. Of bak ze gewoon op de huid in een koekenpan.
  9. Meng de sperziebonen, de partjes grapefruit, spinazie, en peterselie door de parelgort en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  10. Leg de makreelfilets erop en bestrooi met de gebakken sjalot. Serveer de pesto erbij.

Bereidingstijd 50 min. Kcal 728 p.p.

Nog meer lekkere recepten vind je in de Libelle Lekker
Nog meer lekkere recepten vind je in de Libelle Lekker
€ 4,99
Bestel hier

Productie & styling: Ans de Vree | Anoek Lorjé. Fotografie: Hanna van den Bos. Receptuur: Sigurd Kranendonk.

makreeltjes

De Dag Nadat 47 – Ik een buikwandcorrectie kreeg

buikwandcorrectie

Ghislaine (39): “Wat zou ik graag een rondje lopen. Ik ligt nu al 24 uur op mijn rug. Maar met een katheter en twee drains kan en mag ik niet bewegen.

Echt lekker geslapen heb ik dan ook niet, deze nacht in de privékliniek, maar ja, alles voor de goede zaak. Pijn heb ik gelukkig nauwelijks. Voorzichtig voel ik aan mijn buik. Er zit een elastisch drukverband omheen. Zou het resultaat van de buikwandcorrectie mooi zijn geworden? Dat ik het nu toch écht heb laten doen! Nadat ik 63 kilo was afgevallen, was ik al zo blij met mijn lichaam dat ik dacht: niet z

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien