Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Dag 6 van de Libelle afvalrace: salade met avocado

Een heerlijke dag met muffins, salade met avocado en een frisse haringcocktail. Happy Saturday! 

DIT IS HET DAGMENU VAN ZATERDAG 11 JULI

Advertentie

Ontbijt: 1 havermout-bosbessenmuffin
havermout-bosbessen-muffin

Nodig voor 4 muffins:

  • 150 g zuivelspread light
  • 2 eieren
  • 2 el boekweitmeel
  • 10 el havermout
  • 20 bosbessen
  • 1 el honing
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout cupcakevormpjes of cakevorm

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Meng alle ingrediënten in een kom tot een dik beslag. Schep in alle cupcakevormpjes een laagje, of doe het beslag in de cakevorm. Bak de muffins in 20-30 minuten gaar in de oven. Tip: ook lekker met een zakje vanillesuiker i.p.v. honing.

Tussendoor: trosje druiven

Lunch: vitello tonnato

Nodig:

  • ½ blikje tonijn op water, uitgelekt
  • 2 el zuivelspread light
  • 1 tl citroensap
  • 4 plakjes fricandeau
  • 10 kappertjes
  • peper en zout
  • ½ zak sla-melange

Zo maak je het:
Pureer de tonijn en de zuivelspread met de staafmixer en breng op smaak met citroensap en peper en zout. Voeg eventueel een eetlepel water toe om er meer een saus van te maken. Leg de sla op een bord, verdeel de tonijnsaus erover en leg de plakjes fricandeau er bovenop.
Bereidingstijd: 10 min. Circa 147 kcal p.p.

Tussendoor: 1 havermout-bosbessenmuffin

Avondmaaltijd: salade met avocado, granaatappelpitjes en pecannoten
salade-met-avocado_libelle
Nodig:

  • 100 g kipfilet
  • zout en peper
  • ½ roze grapefruit
  • ½ rijpe avocado
  • ½ granaatappel (ca. 4 eetlepels pitjes)
  • ½ zak rucola
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • 20 g pecannoten, in grove stukken

Zo maak je het:
Kruid de kipfilet met wat zout en peper en gril hem rondom bruin. Schil de grapefruit en snijd de partjes los van elkaar. Snijd de avocado in stukjes en haal de pitjes uit de granaatappel. Verdeel de rucola over een bordje en rangschik de grapefruitpartjes en stukjes avocado erop. Besprenkel met een beetje olijfolie en eventueel wat vers gemalen zwarte peper. Garneer met de pecannoten en granaatappelpitjes.
Bereidingstijd: 15 min. Circa 579 kcal p.p.

Tussendoor: frisse haringcocktail

Nodig:

  • 1 haring met uitjes en zuur
  • 1 el crème fraîche
  • 1 el mayonaise
  • ½ komkommer

Zo maak je het:
Snijd de haring en augurken in blokjes van 1 cm. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. Meng de haring met de uitjes, het zuur, de komkommer, mayonaise en crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. Serveer in een mooi glas.
Bereidingstijd: 10 min. Circa 372 kcal p.p.

Over het weekmenu
Dit weekmenu is een verzameling van calorie-arme suggesties, maar geen weekmenu op maat. Ga voor een menu op maat naar een diëtist. Dit programma een langere periode volgen? Voeg dan per dag 1 stuk fruit, 1 maal een zuivelproduct, 1 bruine boterham en 2 el rijst, pasta of aardappelen aan het menu toe. Dit weekmenu is niet geschikt als je zwanger bent of borstvoeding geeft, of diabetes type 1 hebt.

De Foodsisters
Twee zussen met een passie voor gezonde voeding: de Foodsisters. Zij hebben voor Libelle dit weekmenu samengesteld om te laten zien dat je om af te slanken niet minder, maar ánders kunt eten. Kijk op www.foodsisters.nl

Receptuur: The Foodsisters. Beeld: Sigurd Kranendonk

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien