Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Salade met bonen en peulvruchten

Hoofdgerecht voor 4 personen:
300 g sperziebonen
300 g peultjes
300 g gedopte doperwtjes (vers of diepvries)
300 g gedopte tuinbonen (vers of diepvries)
1-2 el citroensap
4-6 el olijfolie
3 lente-uitjes, in ringen
handvol peterselieblaadjes
125 g
geschaafde pecorino
peper en zout

Bereidingswijze:

Advertentie

  1. Kook 300 g sperziebonen en 300 g peultjes in 4-8 min. beetgaar.
  2. Kook 300 g gedopte doperwtjes (vers of diepvries) en 300 g gedopte tuinbonen (vers of diepvries, verwijder eventueel het grijsgroene velletje) in 2-5 min. beetgaar.
  3. Laat de groenten uitlekken en afkoelen.
  4. Meng ze met een dressing van 1-2 el citroensap, zout, peper en 4-6 el olijfolie.
  5. Bestrooi met 3 lente-uitjes in ringen, handvol peterselieblaadjes en 125 g geschaafde pecorino.

Bereidingstijd: circa 30 min.
Circa 380 kcal p.p.

Productie & receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking.

Meer hoofdgerechten

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien