Salade met zacht gekookt ei
Hoofdgerecht voor 4 personen:
– 2 teentjes knoflook, gehalveerd
– 150 g gemengde sla (kropsla, groene eikenbladsla, frisée, rucola)
– 5 el olijfolie
– 2-3 plakjes stevig witbrood, in reepjes
– 6 eieren
– 1-1 1/2 el citroensap
– zout, peper
– 1/2 – 1 el mosterd
– 2 el walnootolie
Bereidingswijze:
Bak de knoflook in 3 el hete olijfolie tot deze iets gaat kleuren. Schep de knoflook uit de pan en bak de reepjes brood in de achtergebleven olie al omscheppend krokant. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Kook de eieren zacht in 5-6 minuten Roer een dressing van citroensap, zout, peper, mosterd, 2 el olijfolie en walnootolie en meng deze door de sla. Serveer met de gehalveerde eieren en croutons.
Kooktijd: 15 minuten
Cicra 375 kcal p.p.