Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Zó wordt je salade net zo lekker als in een restaurant

Een salade als avondeten saai? Absoluut niet! Met deze 7 tips wordt de salade die je thuis maakt net zo lekker als in je favoriete restaurant.

Advertentie

Variatie in de basis

Gebruik je altijd dezelfde basis voor je salade? Kies dan een keer voor iets anders. Denk aan spinazie, rucola, boerenkool, romeinse sla, ijsbergsla, andijvie of snijbiet. Je kunt ook verschillende groentes mixen als basis. Dit is niet alleen lekker, maar ook hartstikke gezond. Zo heeft boerenkool bijvoorbeeld een grote hoeveelheid aan vitamine A en C terwijl rucola meer calcium, kalium en foliumzuur bevat.

Kruiden

Breng je salade niet alleen op smaak met een dressing, maar ook met kruiden. Geschikte kruiden: basilicum, peterselie, bieslook, tijm, koriander, munt en dille. Je kunt ze over je salade strooien of aan een zelfgemaakte dressing toevoegen.

Textuur

Gooi niet zomaar wat groentes in je salade, maar speel met verschillende structuren. Kies je voor knapperige boerenkool? Mix die dan met zachte rozijnen. Een salade met zacht gekookte bietjes? Mix die met stevige appel die je in kleine stukjes snijdt.

Smaken

Verschillende soorten smaken tillen je salade naar een hoger niveau. Combineer aardse smaken met zure smaken en zoete smaken met iets hartigs. Bijvoorbeeld: bieten met augurk en aardbei met geitenkaas.

Plantaardige proteïne

Plantaardige eiwitten toevoegen maakt je salade extra gezond en smaakvol. Rijst, bonen, linzen, noten, zaden en avocado zijn een bron van eiwitten, die er ook nog eens voor zorgen dat je langer vol zit.

Crunchy

Elke salade zou lekker crunchy moeten zijn. Hak bijvoorbeeld wat amandelen, pistachenoten, cashewnoten of pijnboompitten fijn. Hou je niet van noten? Gepofte quinoa en geroosterde kikkererwten voldoen ook prima als crunchy bite.

Fruit

Niet alleen groenten zijn geschikt voor je salade. Voeg ook fruit toe. Appel, aardbei, mandarijn en peer worden vaak gebruikt, maar eigenlijk is alles wel geschikt. Peer past bijvoorbeeld goed bij gorgonzola en appel bij bieten of kip.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Wellandgood. Beeld: iStock

Lees meer

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien