Cadeautip: 4-delige My-Jewellery sieradenset voor € 39,95

Zoek binnen:

Lauwwarm is deze salade ’t lekkerst: Tagliata & salsa verde

Dit vleesgerecht heeft niets te maken met de bekende lintpasta, de tagliatelle. Sterker nog: hier komt geen pasta aan te pas, want een ‘taglio di carne’ is niet meer dan een stuk vlees. Een ‘tagliata’ bestaat uit geroosterd en dungesneden rundvlees, geserveerd met sla en Parmezaanse kaas.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Advertentie

  • 600-800 g rundvlees (ca. 4 stuks biefstuk, bavette of ribeye)
  • 4 el olijfolie
  • 1 radicchio, in grove stukken
  • 60 g rucola, gewassen
  • 80 g Parmezaanse kaas, in flakes

Voor de salsa verde:

  • 2 tenen knoflook
  • 2 grote handen platte peterselie
  •  1 bosje basilicum (à 15 g)
  •  1 handje muntblaadjes
  •  1 handje kappertjes
  •  1 handje kleine augurken
  •  5 ansjovisfilets
  •  2 tl fijne mosterd
  •  3 el rodewijnazijn
  •  8 el olijfolie, van goede kwaliteit
    Extra: keukenmachine

Bestrijk het rundvlees met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verhit een grillpan op het vuur en bak het rundvlees 2-3 minuutjes aan elke kant (medium-rare). Haal het vlees van het vuur en laat het 5 minuten rusten. Doe ondertussen alle ingrediënten voor de salsa verde in de keukenmachine en maal tot het mengsel de structuur van pesto heeft. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het rundvlees in dunne plakken en verdeel het over een of meerdere borden. Verdeel de radicchio, rucola en Parmezaanse kaas over het vlees. Lepel er wat salsa verde over.

Bereiding: 25 min.

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Victor de Launay

tagliate

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien