Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Satéprikkers: 5 x anders gebruikt

Onmisbaar in de keukenla is de satéprikker. Hij weegt nog geen gram, kost bijna niets en kan veel meer dan alleen saté prikken. 5 x handige trucs met de satéprikker.

Als traktatie…
Met de satéprikker als basis maak je de mooiste trakteercreaties maken. Rijg er bijvoorbeeld stukjes fruit of groente aan. Ook lekker: marshmallows dippen in warme chocoladesaus en door een schaaltje met hagelslag halen. Smullen!

Advertentie

sateprikkers_traktatie

Blokjes gehakt
Ga je pondje gehakt invriezen? Doe de portie in een diepvrieszak en druk het geheel iets plat. Druk daarna met de satéprikker horizontale en verticale lijnen in het gehakt. Zo krijg je handige deelblokjes en kun je precies de hoeveelheid afbreken die je nodig hebt.

sateprikker_gehakt

Messenblok
Weg met al die dure messenblokken. Vul een vaas met satéprikkers en steek je messen hierin. Et voilà: origineel én goedkoop!

sateprikkers_messenblok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geurstokjes
Maak je met satéprikkers je eigen geurstokjes! Vul een bij bijna lege parfumfles met water en zet er een aantal satéprikkers in. De stokjes vullen zich met het water en geven een heerlijke geur af. Tip: keer de stokjes af en toe om voor een intense geur.

 

sateprikkers_geurstokjes

Mikado
Maak zelf het spelletje Mikado met satéprikkers. Verf de satéprikkers in verschillende kleuren. Bijvoorbeeld 15 rood, 15 groen, 15 geel en 15 blauw. Geef de verschillende kleuren dan de volgende punten: rood 1 punt, groen 2 punten, geel 3 punten en blauw 4 punten.

sateprikker_mikado

Beeld: Shutterstock

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien