Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom de schappen met meel en bloem zo lang leeg blijven

Vlak nadat het coronavirus Nederland bereikte en duidelijk werd dat er maatregelen zouden volgen, leek heel Nederland de supermarkten te bestormen. Er was een run op wc-papier, rijst, pasta en bakproducten.

Waar de schappen met wc-papier en lang houdbaar voedsel inmiddels weer aangevuld zijn, blijven die met meel en bloem angstvallig leeg. Hoe komt dat?

Advertentie

Nog stééds op

De reden dat meel en bloem zo goed verkopen, zal je niet verbazen: we zijn in de afgelopen weken massaal aan het bakken geslagen. De verkoop van meel steeg zo’n 40 procent en vooral in het begin stonden er lange rijen voor molenwinkels, aldus de Volkskrant. We bakken ons eigen brood, halen het ‘voor de zekerheid’ in huis en hebben tijd om taarten te maken.

Maar dat verklaart nog niet waarom de meel en bloem nog stééds op zijn. Het wc-papier is inmiddels weer op z’n normale niveau en ook eieren zijn over het algemeen gewoon te verkrijgen. Wat blijkt: er is in ons land meer dan voldoende meel en bloem, het probleem zit ‘m in het productieproces. “Vooral de productie van meer kleine verpakkingen van bijvoorbeeld een kilo is lastig. Dan moet de productielijn in een fabriek helemaal worden omgezet”, legt Andor Leerdam van producent Dr. Oetker uit aan AD.

Bakkerijen hebben er minder last van, dus heb je dringend behoefte aan meel of bloem? Dan weet je waar je die kunt vinden.

Bak van mijn hart

Nog leuker dan je eigen baksel opeten is er iemand mee verrassen. Libelle’s hoofdredacteur Hilmar Mulder maakte een heerlijke chocoladetaart voor het decontaminatie-team van het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam-West. 

Wil je zelf ook iets doen? Dat kan! Bak een taart voor iemand die je juist nu wil bedanken of steunen, post een foto op social media met de #BAKVANMIJNHART en tag @Libelle zodat wij jouw baksel kunnen reposten.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: AD, de Volkskrant. Beeld: iStock

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien