Scholrolletjes met geroosterde paprika, tapenade en gegrilde courgette
Ingrediënten
Voor de visrolletjes:
4 scholfiletjes zonder vel
8 blaadjes basilicum
4 plakjes geroosterde paprika (pot)
bloem
maïsmeel (desgewenst)
olijfolie, om in te bakken
Voor de tapenade:
4 el zwarte olijven
1 el grove mosterd
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 ansjovisfilets
2-4 el olijfolie
2 courgettes, bij het serveren
Extra nodig:
cocktailprikkers
koekenpan met anti-aanbaklaagje
grillpan
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de scholfilets met peper en zout en leg op elke filet een opengesneden geroosterde paprika en 2 blaadjes basilicum. Rol de vis op en steek vast met een prikker.
Rol de rolletjes door de (eventueel met maïsmeel gemengde) bloem. Bak de rolletjes bruin in een klein beetje olie in een anti-aanbakpan. Laat de rolletjes nog even 8 minuten nagaren in de oven.
Maak de tapenade door alle ingrediënten grof te malen in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer. Voeg wat vers gemalen peper toe.
Snijd de courgette in plakken en grill deze. Bestrooi met peper en zout.
Doe een flinke lepel van de tapenade op de visrolletjes en serveer met de gegrilde courgette.
Koffietijd Kookboek
Het kookboek neemt je op mee door de 100 lekkerste recepten die de afgelopen tijd bij ‘Koffietijd’ gemaakt zijn. Van lunch naar vlees- en visgerechten tot de zaligste toetjes.