Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Met slechts 3 ingrediënten maak je de lekkerste, brosse shortbreadkoekjes

Zin in de geur van versgebakken koekjes in huis? Bind je kookschort maar om, want Libelle heeft een heerlijk recept voor je gevonden waarmee je zelf snel en vooral heel makkelijk shortbreadkoekjes maakt. Het ideale koekje voor de liefhebbers van een bros koekje.

Mocht je snel een koekje op tafel willen zetten, dan is dit recept voor de overheerlijke, boterachtige shortbreadkoekjes vást iets voor jou. Je hebt er namelijk maar drie ingrediënten voor nodig, die je waarschijnlijk al in je keukenkastjes hebt staan.

Advertentie

Shortbread van drie ingrediënten

Dit makkelijke recept voor de goudbruine koekjes vergeet je niet snel meer. Men neme 240 gram boter op kamertemperatuur, 60 gram gezeefde poedersuiker en 300 gram bloem. Bakkers klaar? Bakken maar!

Lees ook
Dít is het gezondste koekje ter wereld (en het is niet de eierkoek)

Zo maak je de koekjes

Volg de volgende stappen om de shortbreadkoekjes te maken.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng met een handmixer de zachte boter en poedersuiker tot een luchtige textuur.
  3. Voeg de bloem toe tot het deeg samenkomt.
  4. Besprenkel het aanrechtblad met poedersuiker en rol het deeg daarop uit in een blok van ongeveer 5 x 5 centimeter.
  5. Het koekjesdeeg wikkel je vervolgens in plasticfolie. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
  6. Is het deeg stevig? Snijd je koekjes uit met een mesje. Zorg ervoor dat ze ongeveer 2 centimeter dik zijn en bak 16 tot 18 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren.
  7. Laat de shortbreadkoekjes even afkoelen voor je ze verplaatst naar een koelrek.

De koekjes kun je tot drie dagen bewaren in een afgesloten koektrommel.

Met deze tips zorg jij ervoor dat je de koekjes langer kunt bewaren én dat ze lekker krokant blijven, alsof ze net uit de oven komen:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Recept: Bigbolderbaker. Beeld: iStock

SHORTBREAD KOEKJES

Lees meer

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien