Simpel valentijnsontbijt? Deze pannenkoeken maak je met slechts 2 ingrediënten

Pannenkoeken op bed op Valentijn? Daar kun je je partner blij mee maken. Natuurlijk wil jij ook een beetje genieten van de dag, dus lang in de keuken staan doen we lekker niet met deze pannenkoeken.
De calorieën nemen we er op zo’n dag graag bij (want: chocolade, spekjes en snoephartjes), maar wat als we je nu vertellen dat deze pannenkoeken ook nog eens relatief weinig calorieën bevatten? En de pure ingrediënten maken het ook nog eens gluten– en lactosevrij en een bron van proteïnen.
Aan de (be)slag
Het enige wat je ervoor nodig hebt zijn een banaan en twee eieren. Niet meer dan dat.
En zo flans je die pannenkoeken vervolgens in elkaar:
- Breek twee eieren in een kom en prak een banaan. Meng de ingrediënten tot een smeuïg geheel.
- Verwarm wat boter of olie in een koekenpan.
- Bak zo’n 6 goudbruine pannenkoekjes. Draai ze niet te vaak om (één tot twee keer is voldoende) en maak ze niet te groot om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen.
Voor wat extra structuur kun je een derde ingrediënt door het beslag roeren, namelijk havermout.
Pannenkoeken fruitig aftoppen
Met aftoppen kun je twee kanten op gaan: de bespaarde calorieën aanvullen in de vorm van chocoladepasta, poedersuiker en/of slagroom, óf je kunt ze nog gezonder maken met fruit en andere natuurlijke smaakmakers, zoals:
- Bosbessen, frambozen, aardbeien of gebakken appeltjes
- Stroop, honing of zelfgemaakte jam
- Gehakte noten of granola
- Kokosschilfers
- Een klodder yoghurt
Wij kun je alvast vertellen, dat deze pannenkoeken absoluut in de smaak gaan vallen bij je partner! Smakelijk eten.
Heb je per ongeluk een chocoladevlek in je kleding gekregen tijdens het bakken? Zó krijg je die er gemakkelijk uit:
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de gratis nieuwsbrief!
lees ook
Beeld: Getty Images