Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Dankzij dít simpele trucje smaakt je pasta nóg lekkerder

Pasta is misschien een simpel gerecht, maar je kunt er alle kanten mee op. En met déze simpele tip maak je het gerecht nóg lekkerder.

Bolognese, pesto of toch carbonara: je hebt genoeg keuze als je de keuken induikt om een overheerlijke pasta klaar te maken. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw pasta er bovenuit springt?

Advertentie

Kookvocht
Er is een hele simpele tip die ervoor zorgt dat je saus voller van smaak is. Zo wordt je pasta binnen een paar seconden nóg lekkerder. Het geheim zit ‘m in het pastawater. Ja, het kookvocht dat normaal gesproken gelijk in de gootsteen verdwijnt kun je namelijk heel goed gebruiken voor de rest van het gerecht.

Extra smaak
Pastawater is hét ingrediënt voor een lekkerdere, romiger en smaakvollere pastasaus. Het enige wat je hoeft te doen is het kookvocht gebruiken voor je saus. Tijdens het koken van de pasta komt namelijk zetmeel vrij. Het water zorgt uiteindelijk voor een meer gebonden saus. Bovendien geeft het ook extra smaak aan de pastasaus omdat het water gezouten is.

Goed roeren
Hou daarom 1 kopje pastawater apart en giet daarna de pasta pas af. Wanneer de saus door de pasta mengt, voeg je 1 of 2 lepels pastawater toe. Roer daarna alles voorzichtig door elkaar totdat het goed gemengd is. Eet smakelijk!

Even geen inspiratie? Probeer dan deze vegetarische pasta met linzen, tomaat en feta

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Anouks dochter (15) durfde niet meer naar school: “Soms duwde ik haar letterlijk de deur uit”

Anouks dochter - libelle

Premium

De dochter van Anouk (49) veranderde in de brugklas van een vrolijk meisje in een angstige puber. Het werd zo erg dat ze niet meer naar school kon. “Flo bleef zitten, raakte haar vriendinnen kwijt en had nergens meer plezier in.”

Anouk: "Het ene moment zat mijn dochter Flo nog vol enthousiasme aan de keukentafel haar boeken te kaften en zich te verheugen op haar nieuwe leven op de middelbare school. Het volgende moment was er niets meer over van haar optimistische stemming. Na 2 maanden verkeerde ze in een permanente staat van paniek. Ze zeggen dat een mens 2 instinctie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien