Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Met dit simpele trucje spettert olijfolie veel minder in de pan

Bak je vlees het liefst in wat olijfolie goudbruin in de pan? Olijfolie spettert vaak erg, waardoor het hele fornuis óf je kleding onder de spetters zit. Er is een simpel trucje om dat te voorkomen.

Vooral extra vierge olijfolie kan flink spetteren wanneer je die verhit in de pan. Deze olie is dan eigenlijk ook het meest geschikt om te gebruiken in koude gerechten. Gewone olijfolie is zuiverder, waardoor je er beter in kunt bakken en hij minder zal spetteren. Gebruik je toch liever extra vierge olijfolie? Dan is er een trucje om spetteren te voorkomen.

Advertentie

Olijfolie spettert in de pan

Niet alleen olie zelf spettert in de pan, ook het vocht in het vlees dat je bakt kan daarvan de oorzaak zijn. Je kunt vlees dus een beetje droogdeppen voor je het bakt. Dit geldt ook voor groente en aardappels. En het grote geheim: door een beetje grof zout aan de olie in de pan toe te voegen, zorg je ervoor dat olijfolie minder spettert.

Zo weet je direct of de olie heet genoeg is om in te bakken:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock

olijfolie spettert

Roos Schlikker: “Ik gluur naar m’n zoon, naast me in de auto, en ik zie jou, mam”

Roos Schlikker

Roos Schlikker (45) heeft twee zoons, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen.

Lieve mama,

Ik moet je iets vertellen: Miró heeft nieuwe schoenen. ‘Vette patta’s’ noemt hij ze. Ze waren hartstikke duur en ik wilde ze niet kopen, want het jong voetbalt voortdurend in de bagger, maar hij wilde ze zo graag. Dus spaarde hij ervoor en vroeg hij voor zijn verjaardag alleen schoengeld. Vanochtend ging de bel. Springend als een kangoeroe nam hij de doos van de bezorger aan en daar lagen ze: peperdure Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien