Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Met deze trucs maak je sinaasappelsap zónder pers

Met een goed ontbijtje en een glas versgeperste sinaasappelsap on the side creëer je het ultieme zondagochtendgevoel. Heb je geen pers in huis? Geen probleem, want met deze huis-tuin-en-keukentools kun je gewoon je sinaasappels persen. 

Zelfgeperste sinaasappelsap is een stuk goedkoper en lekkerder dan uit een pak. Met deze handige hacks pers je de sap zonder sinaasappelpers:

Advertentie

Glas

Voor deze truc heb je alleen een glas met een hoekige onderkant en een schaal nodig. Hiermee zorg je dat je een kliederboel voorkomt. Zet het glas ondersteboven in het midden van de schaal. De hoekige randen van het glas gebruik je als pers. Snijd je sinaasappel doormidden en druk het tegen de randen aan, zodat het sap in de schaal terechtkomt.

Magnetron

Hier had je misschien nog niet aan gedacht: je kunt ook een magnetron gebruiken om sinaasappelsap te maken. Doe de sinaasappels voor 10 tot 20 seconden in de magnetron, laat ze afkoelen en snijd ze vervolgens doormidden. Door de warmte wordt de binnenkant van de sinaasappel soepeler en laat het vruchtvlees makkelijker los waardoor het persen makkelijker wordt. Deze truc werkt ook goed als je wél een pers in huis hebt.

Plastic flessen

Gooi nooit zomaar een plastic frisdrankfles weg. Deze kun je namelijk goed gebruiken als pers én je kunt er ook nog eens het vruchtvlees mee filteren. Wat heb je hier allemaal voor nodig? Een 1,5 liter frisdrankfles, een 0,25 liter frisdrankfles met hobbels aan de onderkant, een glas en twee satéprikkers. Allereerst snijd je de grote fles door, vervolgens zet je deze zonder dop ondersteboven op het glas. Zet het kleinere flesje zonder dop hier in. Prik daarna de satéprikkers door de twee flessen. Zorg ervoor dat ze ongeveer vijf centimeter uit elkaar zitten, zodat de kleine fles stevig in de grotere fles blijft zitten. Na al het knutselwerk kun je gaan persen. Het werkt als volgt: het kleinere flesje met de hobbelige onderkant is de pers en de grote fles vangt het sap op. Doordat de opening naar het glas smal is, bevat je glas sinaasappelsap minder vruchtvlees.

Gooi de sinaasappelpulp nooit zomaar weg. Voeg het bijvoorbeeld toe aan een smoothie voor extra vitamines, maak er compost van of maak er ijsblokjes van die je kunt toevoegen aan een glas zelfgemaakte ijsthee.

Wil jij meer lifehacks? Dat kan! Je kunt nu via je telefoon, tablet of Google Home (slimme speaker) praten met Libelle. Open de Google Assistent app op je telefoon en zeg: ‘Hé Google, praat met Libelle!’ Weten hoe je dat precies doet? Klik hier!

Libelle Voice

Haal véél meer sap uit je sinaasappels met dit simpele trucje:

Meer lezen over eten? Bestel dan de Libelle Lekker:

Libelle special 9 - Lekker
Libelle special 9 - Lekker
€4,99
BEKIJK

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Margriet. Beeld: iStock

Lees meer

Anne-Wil: “Ik hoop zo dat de baby haar alles zal brengen waarnaar ze zo verlangt”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze vergeet spontaan de coronaregels als ze Manon feliciteert.

Lees hier het Dagboek van Willeke, de kleindochter van Anne-Wil. 

Zaterdag

Terwijl ik probeer mijn aandacht bij de klanten te houden, dwalen mijn gedachten toch steeds af naar Manon. Zwanger. Eindelijk. Ze heeft niet eens zo veel gezegd toen ze me belde om het te vertellen. Haar stem k

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien