Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Slecht nieuws voor Nutella-fans: chocoladepasta is in veel supermarkten niet meer verkrijgbaar

Mensen die hun boterham graag rijkelijk beleggen met een laag Nutella moeten het misschien iets verder gaan zoeken voor hun favoriete beleg. Veel supermarkten in Nederland hebben namelijk tijdelijk lege schappen.

Alleen in de Albert Heijn of Jumbo zijn nog wel Nutella-potten te vinden.

Advertentie

Lege schappen bij 1600 supermarkten

Supermarkten die aangesloten zijn bij de inkooporganisatie Superunie hebben geen Nutella in de schappen leggen. En dat zijn er nogal veel, namelijk Deen, Plus, Boni, Jan Linders, Boon, Spar, Poeisz, Hoogvliet, Coop, Vomar, Sligro, Nettorama, Dirk, DekaMarkt en Picnic. In totaal gaat het om maar liefst 1600 winkels in Nederland.

Tijdelijk niet leverbaar

Superunie, die de Nutella inkoopt voor al deze winkels, heeft waarschijnlijk een conflict met de Nutellaleverancier over de prijs. Picnic erkent dit probleem: “Nutella is inderdaad tijdelijk niet leverbaar, als het goed is, komt hier op korte termijn verandering in,” belooft een woordvoerder. Wie Nutella in z’n virtuele boodschappenmandje doet, krijgt de melding ‘tijdelijk niet leverbaar.’

Veel onduidelijkheid

Het is nog onbekend hoe lang het probleem zal aanhouden. Zowel Ferrero Rocher als de Superunie houden hun kaken stijf op elkaar. “Superunie kan geen uitlatingen doet over onderhandelingen met leveranciers,” zo meldt de secretaresse namens de directie.

Heb jij nog wel wat Nutella in huis? Probeer dan eens om deze killer-cupcakes te maken:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: iStock

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien