Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Slecht nieuws voor Nutella-fans: chocoladepasta is in veel supermarkten niet meer verkrijgbaar

Mensen die hun boterham graag rijkelijk beleggen met een laag Nutella moeten het misschien iets verder gaan zoeken voor hun favoriete beleg. Veel supermarkten in Nederland hebben namelijk tijdelijk lege schappen.

Alleen in de Albert Heijn of Jumbo zijn nog wel Nutella-potten te vinden.

Advertentie

Lege schappen bij 1600 supermarkten

Supermarkten die aangesloten zijn bij de inkooporganisatie Superunie hebben geen Nutella in de schappen leggen. En dat zijn er nogal veel, namelijk Deen, Plus, Boni, Jan Linders, Boon, Spar, Poeisz, Hoogvliet, Coop, Vomar, Sligro, Nettorama, Dirk, DekaMarkt en Picnic. In totaal gaat het om maar liefst 1600 winkels in Nederland.

Tijdelijk niet leverbaar

Superunie, die de Nutella inkoopt voor al deze winkels, heeft waarschijnlijk een conflict met de Nutellaleverancier over de prijs. Picnic erkent dit probleem: “Nutella is inderdaad tijdelijk niet leverbaar, als het goed is, komt hier op korte termijn verandering in,” belooft een woordvoerder. Wie Nutella in z’n virtuele boodschappenmandje doet, krijgt de melding ‘tijdelijk niet leverbaar.’

Veel onduidelijkheid

Het is nog onbekend hoe lang het probleem zal aanhouden. Zowel Ferrero Rocher als de Superunie houden hun kaken stijf op elkaar. “Superunie kan geen uitlatingen doet over onderhandelingen met leveranciers,” zo meldt de secretaresse namens de directie.

Heb jij nog wel wat Nutella in huis? Probeer dan eens om deze killer-cupcakes te maken:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: iStock

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien