Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Waarom het slim is om je hond (of kat) sperziebonen te geven

Meer dan de helft van de honden in Nederland is te dik. Dit komt deels doordat we ze te veel verwennen. Gelukkig bestaat er ook een gezonde traktatie voor je trouwe hond. 

Honden zijn namelijk dol op sperziebonen. En laten sperziebonen nu hartstikke gezond en vullend zijn.

Advertentie

Gezonde traktatie
Sperziebonen zijn niet alleen veilig voedsel voor honden, de meeste dierenartsen bevelen ze ook aan als gezonde traktatie of om de maaltijd van een hond of kat aan te vullen als ze wat mogen afvallen. En wat heel fijn is: de meeste honden zijn er dol op. Ook te dikke katten zou je sperziebonen kunnen geven.

Gevaarlijk
Let bij het kopen van de sperziebonen goed op. Sommige sperziebonen worden bereid met andere ingrediënten. Dit kan ze niet alleen ongezond, maar ook gevaarlijk maken. Kies daarom niet voor:

  • Ingeblikte bonen met toegevoegd zout
  • Sperziebonen bereid met olie en kruiden
  • Sperziebonen gekookt met schadelijke groenten, zoals knoflook en uien
  • Grote, hele sperziebonen (dit kan voor verstikkingsgevaar zorgen)

Weinig calorieën
De gewone, simpele sperziebonen zijn wel geschikt voor honden en katten. Ze bevatten veel vezels en belangrijke vitamines en mineralen, zoals eiwitten, ijzer, calcium en vitamines B6, A, C en K. Bovendien bevatten ze maar weinig calorieën. Door wat sperziebonen bij de rest van het eten van je viervoeter te gooien, zorg je ervoor dat je hond of kat toch vol zit als ‘ie op dieet is. Ook kun je ze als beloning geven, in de plaats van koekjes of snoepjes.

Mocht je hond echt te dik zijn, dan moet je er sowieso voor zorgen dat ‘ie voldoende beweging krijgt. Voor een speciaal dieet kun je het beste even langs de dierenarts.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: American Kennel Club. Beeld: iStock

Lees meer

Annemiek: “Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk”

dochter - Libelle

Premium

Annemiek haar dochter werd jong moeder en heeft een druk leven. Soms maakt Annemiek zich zorgen, redt haar dochter het allemaal wel? 

Annemiek (49): “Mijn dochter kreeg op haar 21ste haar eerste kind en 1,5 jaar later haar tweede. Dat was een bewuste keuze van haar en haar man. ‘We zijn nu jong en kunnen alles aan’, zei ze. ‘Als de kinderen de deur uit zijn, hebben wij nog een heel leven voor ons!’

Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien