Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Waarom het slim is om je hond (of kat) sperziebonen te geven

Meer dan de helft van de honden in Nederland is te dik. Dit komt deels doordat we ze te veel verwennen. Gelukkig bestaat er ook een gezonde traktatie voor je trouwe hond. 

Honden zijn namelijk dol op sperziebonen. En laten sperziebonen nu hartstikke gezond en vullend zijn.

Advertentie

Gezonde traktatie
Sperziebonen zijn niet alleen veilig voedsel voor honden, de meeste dierenartsen bevelen ze ook aan als gezonde traktatie of om de maaltijd van een hond of kat aan te vullen als ze wat mogen afvallen. En wat heel fijn is: de meeste honden zijn er dol op. Ook te dikke katten zou je sperziebonen kunnen geven.

Gevaarlijk
Let bij het kopen van de sperziebonen goed op. Sommige sperziebonen worden bereid met andere ingrediënten. Dit kan ze niet alleen ongezond, maar ook gevaarlijk maken. Kies daarom niet voor:

  • Ingeblikte bonen met toegevoegd zout
  • Sperziebonen bereid met olie en kruiden
  • Sperziebonen gekookt met schadelijke groenten, zoals knoflook en uien
  • Grote, hele sperziebonen (dit kan voor verstikkingsgevaar zorgen)

Weinig calorieën
De gewone, simpele sperziebonen zijn wel geschikt voor honden en katten. Ze bevatten veel vezels en belangrijke vitamines en mineralen, zoals eiwitten, ijzer, calcium en vitamines B6, A, C en K. Bovendien bevatten ze maar weinig calorieën. Door wat sperziebonen bij de rest van het eten van je viervoeter te gooien, zorg je ervoor dat je hond of kat toch vol zit als ‘ie op dieet is. Ook kun je ze als beloning geven, in de plaats van koekjes of snoepjes.

Mocht je hond echt te dik zijn, dan moet je er sowieso voor zorgen dat ‘ie voldoende beweging krijgt. Voor een speciaal dieet kun je het beste even langs de dierenarts.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: American Kennel Club. Beeld: iStock

Lees meer

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien