Smakelijk slank met deze pompoenlasagne met zalm

Gezond eten hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. Deze pompoenlasagne met zalm en roomkaas is het bewijs. Lijnen was nog nooit zo lekker.
Gemakkelijk, gezond én lekker!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 1 kleine pompoen
- peper
- zout
- 2 kuipjes roomkaas light
- 3 eieren
- 130 ml halfvolle melk
- naaldjes van 2 kleine takjes rozemarijn, fijngehakt + extra om te versieren
- ± 130 g volkoren lasagnevellen
- 250 g zalmfilet, in heel dunne plakken
- 4 el geraspte Parmezaanse kaas
- 1 zakje mesclun (sla)
- ½ el magere sladressing
Zo maak je de pompoenlasagne:
- Maak de pompoen schoon, snijd het vruchtvlees in plakken van ½ cm dik en bestrooi ze met peper en zout.
- Meng de roomkaas met de eieren, melk en rozemarijn en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Leg ¹/³ van de pompoen in een ovenschaal (18×28 cm), leg hier een laag lasagnevellen op, verdeel er ¼ van de saus over en leg daar ½ van de zalm op.
- Schep hier weer ¼ van de saus op, dek af met een laagje lasagnevellen en ¹/³ van de pompoen.
- Leg hier de rest van de zalm op, schep er ¼ van de saus over en dek af met een laag lasagnevellen en de rest van de pompoen.
- Verdeel de rest van de saus erover en bestrooi met de parmezaan.
- Bak in 30-35 minuten gaar en goudbruin in de oven en garneer met rozemarijn.
- Maak de sla aan met de dressing en geef deze erbij.
Bereidingstijd 55 min. | Kcal 489 p.p.
Nog meer recepten vind je in Libelle Lekker:

lees ook
Styling: Hanna van den Bos. Fotografie: Sigurd Kranendonk. Receptuur: Dosia Brewer & Martine Kröner.