Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Snoeppot op het werk? Zó weersta je de verleiding

Wanneer er een snoeppot op kantoor staat, is het soms behoorlijk lastig om er geen snoepje uit te pikken wanneer je langsloopt. Gelukkig is er een trucje waardoor je die verleiding beter kunt weerstaan.

Neuropsycholoog Chantal van der Leest schrijft hierover in het AD.

Advertentie

Duwtje in de goede richting
Veel van ons eetgedrag gebeurt op onbewust niveau. Meestal eten we uit gewenning of omdat het kan. Gelukkig kunnen we dit onbewuste gedrag ook sturen, volgens econoom en Nobelprijswinnaar Richard Thaler: we kunnen het gedrag duwtjes in de goede richting geven.

Meer moeite
Wanneer mensen wat meer moeite voor hun eten moeten doen, laten ze het veel sneller liggen. Om een snoepje te pakken uit een pot die voor je neus staat, hoef je natuurlijk weinig moeite te doen. Daarom moet je de stap groter maken om dat snoepje te pakken, bijvoorbeeld door een moeilijke sluiting op de pot te zetten of door de pot verder weg in een kast te zetten.

Deksel
Ook de deksel heeft invloed op je snaaigedrag. Heb je een doorzichtige deksel en kun je dus precies zien wat voor lekkers er in de pot zit? Dan is de verleiding veel groter dan wanneer je de inhoud niet kunt zien. Zorg er dus voor dat je een ondoorzichtige deksel hebt, zo is het veel makkelijker om de verleiding te weerstaan.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: iStock

Lees meer

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien