Heerlijk ontspannen: Wellness tickets nu voor 15,95

Zoek binnen:

Soep van zielige groenten

Het is eigenlijk heel zielig dat de kromme komkommers, tweenbeenwortels, hartvormige tomaten en iets te groot uitgevallen bietjes nooit in de schappen van de groenteboer en supermarkt terecht komen.

Naar schatting gaat het in Nederland om zo’n vijf tot tien procent van alle groente welke gewoon verspild worden! Alleen maar omdat ze er niet mooi uitzien. Wereldwijd gaat het om 30-50% van de voedselproductie wat verspild wordt!

Advertentie

Volgens de oprichters van Kromkommer moet dat anders kunnen. Het is uiteraard zonde van het eten wat verspild word, maar ook alle energie en hulpbronnen die er voor nodig waren om die tomaat of komkommer te produceren gaat zo verloren.

Redt de zielige groente!

De sociaal ondernemers van Kromkommer willen concreet iets doen met groente die anders ons bord niet redden én laten zien dat minder verspillen ook  positief en lekker kan zijn.
Zij hebben op 24 mei jl. een soeplijn van ‘gekke’ groente gelanceerd. Deze bestaat uit een tomatensoep, een bietensoep en een wortelsoep. De soeplijn is mede mogelijk gemaakt door een grote crowdfundingcampagne begin dit jaar.

Kromkommer soepen zijn pure soepen die volledig plantaardig zijn, geen suiker of gluten bevatten en die uiteraard zo duurzaam mogelijk verpakt zijn. Iedere soep heeft een verrassende twist.  Zo zitten in de tomatensoep hele gele snoeptomaatjes. De soepen worden om te beginnen verkocht via een webshop, de WAAR-winkels en een aantal speciaalzaken. “En als de soeplijn goed loopt”, vertelt Jente enthousiast, “dan kun je dit jaar ook een delicatessenlijn verwachten!”

 

Wat vind jij van het gebruik van niet-perfecte groenten?

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien