Drie keer gezond en makkelijk voor vanavond!

Soms heb je geen zin om uren te wachten op die pruttelende stoofpot. Soms hebben we gewoon zin in snel, gezond en lekker. Deze soepen zijn daar perfect voor!
Libelle samen met Honig
De allerlekkerste soep begint met een goede basis. Met Honig Soep Creatie kun je eindeloos variëren. Gebruik Honig Soep Creatie in plaats van een bouillonblokje als dé krachtige basis voor al jouw soepen. Uiteraard ben je vrij genoeg om je soep helemaal naar eigen hand te zetten door zelf verse kruiden en ingrediënten te kiezen en toe te voegen. Hieronder drie toppers van soepen!
Romige venkelsoep met amandeltjes
Zelf toevoegen voor 4-6 borden:
- 4 el olijfolie
- 600 gram venkel, schoon in dunne ringen.
- 50 gram aardappel, schoon, in stukken gesneden.
- 120 gram ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 liter water
- 70 gram basis voor Soep Creatie Crème
- ½ bosje peterselie
- 25 gram amandeltjes ( schaafsel of fijngehakte noten ) fijngehakt
Zo maak je het:
Verwarm de olijfolie. Voeg de ui, knoflook en venkel toe en smoor dit circa 10 minuten zachtjes aan zonder te kleuren. Voeg de gesneden aardappel en het water toe en breng dit aan de kook. Kook de soep circa 15 minuten tot de aardappel en venkel helemaal gaar zijn. Mix de soep fijn en schenk deze door een fijne zeef. Vang het vocht op en mix hierdoor de Soep Creatie Crème. Kook de soep nog 5 minuten zachtjes door. Hak de peterselie fijn. Hak de amandeltjes fijn. Meng de amandeltjes en de peterselie door elkaar. Schenk de soep in de soepkommen en verdeel het amandel-peterseliemengsel over de kommen.
Marrokaanse tomatensoep met kikkererwten
Zelf toevoegen voor 4-6 borden:
- 4 el olijfolie
- 1 stuks grote ui, fijngehakt
- 150 gram wortel, schoongemaakt in dunne plakjes
- 1 stuks verse gember ( ongeveer 3 cm ), fijn geraspt.
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 3 stuks rijpe tomaten, fijngehakt.
- 1 liter water
- 70 gram Soep Creatie Tomaat
- 1,5 theelepel ras-el-hanout specerijen ( naar smaak )
- 1 theelepel harissa pasta (of 1 tl cayennepeper)
- 1 blikjes kikkererwten, gekookt, 400 gram
- ½ bosje koriander
Zo maak je het:
Verwarm de olijfolie en bak hierin de ui en wortel 5 minuten aan. Voeg de fijngehakte knoflook, verse gember, ras-el-hanout specerijen en harissa pasta toe. Bak dit kort mee. Voeg de uitgelekte kikkererwten en verse tomaten samen met 1 liter water toe. Verwarm de soep en voeg de Honig Soep Creatie Tomaat toe. Breng de soep aan de kook. Kook de soep nog enkele minuten zachtjes door. Breng de soep op smaak met en kneepje limoensap en vers gehakte koriander.
Pompoensoep
Zelf toevoegen voor 1 liter soep (4 borden):
- 1 gesnipperde ui
- halve tl kerriepoeder
- 600 g schoongemaakte pompoen, in kleine stukjes gesneden
- 3 el Soep Creatie Groente
- 60 ml kookroom
Zo maak je het:
Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak hierin de gesnipperde ui, de kerriepoeder en de pompoen voor ca. 5 minuten. Voeg 1 liter (lauw)warm water toe en schep 3 el Soep Creatie Groente in de pan (46 g per liter water). Roer goed door met een garde. Breng het geheel aan de kook en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer, voeg 60 ml kookroom toe en garneer de soep met verse kruiden en peper naar eigen smaak.
1001 variaties
Honig Soep Creatie is een basissoep waarmee je alle kanten op kunt. Zo zet je elke dag gemakkelijk de lekkerste soepen op tafel, of je nu 2 of 6 eters aan tafel hebt. Gebruik Honig Soep Creatie in plaats van een bouillonblokje als dé krachtige basis voor al jouw zelfgemaakte groente-, tomaten- en crèmesoepen.