Mamma Mia! Ontvang tot € 20,- voordeel per kaart t/m 31 mei

Zoek binnen:

"Sommige milkshakes bevatten meer dan 39 theelepels suiker"

Op het internet zien we vaak van die prachtig gekleurde milkshakes voorbijkomen, bedolven onder het snoepgoed en afgetopt met nog méér zoetigheid.

Freak shakes heten ze. Mooi zijn ze, maar wel heel erg slecht voor je lichaam.

Advertentie

Er zit namelijk veel suiker in. En niet zomaar een beetje, nee, héél veel. Daarom wil de Britse organisatie Action on Sugar dat er een verbod komt op milkshakes met meer dan 300 calorieën. De freak shakes vallen daar ook onder. In Nederland zijn ze te verkrijgen bij verschillende restaurants maar ook bij speciale freak shake-winkels.

Calorieën
Toen de Britse keten Toby Carvery een milkshake genaamd Unicorn Freakshake op de markt zette, was het de druppel voor de organisatie. Die bevat namelijk 1.280 calorieën – ofwel, maar liefst 39 theelepels suiker. Dat is meer dan de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calorieën en meer dan zes keer de aanbevolen hoeveelheid suiker voor kinderen tussen zeven en tien.

Ook werden de milkshakes van hamburgerketen Five Guys onder de loep genomen. De milkshake met banaan en chocolade, en de milkshake met kers, bevatten daar ook 37 en 30 lepels suiker (!).

Geen waarschuwing
Vooral het feit dat nergens wordt aangegeven hoeveel de fotogenieke drankjes bevatten, irriteert de organisatie. “Dit is schokkende informatie die verborgen blijft voor de consument”, zegt voedingsdeskundige Kawther Hashem, die aan de organisatie verbonden is. “Deze drankjes leiden tot obesitas en tandbederf bij onze kinderen, dat kunnen we niet accepteren.”

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: nieuwsblad.be. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien