Speculaasbonbons met chocolade

Iets origineels op tafel zetten op het heerlijk avondje? Vergeet al die pepernoten en schuimpjes en maak overheerlijke speculaasbonbons met chocolade. Simpel, snel en ook lekker voor als Sinterklaas het land weer uit is.
Wat heb je nodig?
– 150 gr amandelspijs
– 1/2 el geraspte citroenschil
– 90 gr zelfrijzend bakmeel
– 40 gr donkere basterdsuiker
– 5 gr speculaaskruiden
– 60 gr koude boter of margarine
– 20 gr gehalveerde amandelen
– 200 gr pure chocolade, in stukjes
– 1-2 el melk
– 1/2 ei
– zout
Zo maak je het!
Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stap 2: Meng de amandelspijs met het ei en de citroenrasp. Kneed alles goed door elkaar.
Stap 3: Zeef het bakmeel boven een kom en voeg suiker, speculaaskruiden, zout en in stukjes verdeelde boter toe. Meng het deeg met de vingertoppen tot kruimelig deeg en kneed daarna alles soepel. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het +/- 30 minuten in de koelkast rusten.
Stap 4: Haal het deeg uit de koelkast en deel het in tweeën. Rol twee keer een lap van 10 x 15 cm en 6 mm dik. Leg daarna een deeglap op de bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Amandelspijs erover verdelen. Dek de spijs af met de tweede deeglap en druk de randen op elkaar. Garneer het deeg met amandelen en bestrijk met melk.
Stap 5: Plaats de speculaas in midden van oven en bak het in +/- 35 minuten bruin. Laat het daarna op het rooster afkoelen en snijd alles in 20 blokjes.
Stap 6: Laat de chocolade smelten. Haal vervolgens de blokjes gevulde speculaas door de gesmolten chocolade en laat het op het bakpapier hard worden. Hierna zijn je bonbons klaar.
– S M A K E L I J K –