Spinaziesalade met parmaham én buffelmozzarella
Hoofdgerecht voor 4 personen
- 400 dunne sperzieboontjes
- 400 g jonge spinazieblaadjes, de hardere steeltjes verwijderd
- 2-3 el kleine kappertjes
- 1 el citroensap
- 1 tl mosterd
- zout, peper
- 4 el olijfolie
- 150 g rauwe ham (Parmaham), in dunne plakken
- 1 grote buffelmozzarella (250 g), in plakken
Bereidingswijze:
- Kook de boontjes in 3-6 min.beetgaar.
- Spoel ze koud en laat ze uitlekken.
- Meng spinazie, boontjes en kappertjes.
- Roer een dressing van citroensap, mosterd, zout, peper en olijfolie en schep deze door de salade.
- Serveer de salade met ham en mozzarella. Bestrooi met grof gemalen peper.
Bereiden: circa 25 min. Circa 415 kcal p.p.
Variatie 1
Vervang de spinazie door rucola.
Variatie 2
Laat, voor een variatie zonder vlees, de ham weg en voeg 4 tomaten in partjes toe (circa 355 kcal p.p.).